Hoppa till sidans innehåll

Bortaförlust i Kinna

13 DEC 2012 11:49
Mark är känt som ett starkt hemmalag och ryktet ljuger inte.
  • Skapad: 13 DEC 2012 11:49

Vi kom ut till uppkast och stod på hälarna, vilket resulterade i att de kunde inleda med att göra 8-0. Det är inte första gången det händer oss att vi inte är med från uppkast och klart är att det inte är lätt att börja varje match i uppförsbacke. Men backen, som verkade lika brant som backen upp från Kinnahallen, till trots så spelade vi in oss i matchen och efter första perioden stod det 20-18 och vi hade krymp ner hemmaledningen till enbart 2 poäng. I andra perioden var vi fast beslutna att ta bort deras enkla poäng och hålla ner sifforna vilket vi också lyckades med. Detta i kombination med ett osjälviskt och kreativt anfallsspel gjorde att vi gick till halvtidsvila med en tvåpoängsledning 33-35.

 

Vi var beredda att Mark skulle komma ut i andra halvlek med sin patenterade helplanspress, med vetskapen om detta betydde föga när det väl hände. Några bortkastade bollar och tillika några missade öppna skott i början av tredje perioden gjorde att vi tappade all fokus på uppgiften. Mark tog total kontroll över matchen och gjorde 26 poäng i perioden, och många av dem på öppna layups. Vi lyckades aldrig komma tillbaka i matchen och det hela slutade med en snöplig 22-poängsförlust.

 

Nämnas måste, som många gånger förut, Ashley Key som gjorde en fantastisk match med 30p 6ST, 9AS och 7 returer. I vårt lag är Malin Lundgren värd att lyftas efter en riktigt stark insats, framförallt defensivt.

 

Nu ser vi framåt mot de två matcher vi har kvar innan jul. Först borta mot 08 på lördag och sen mot EOS hemma på onsdag! Väl mött i hallen!

 

GO RED!

Skribent: Jenny Håkanson

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter

 

     

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info