Hoppa till sidans innehåll

Sallén reser till Norrköping

05 FEB 2013 16:41
Det är dags för Sallén Basket att åka söderut för att möta Norrköping Dolphins.
  • Skapad: 05 FEB 2013 16:41

Det är inte ofta man kan göra det men helst skulle man vilja ta bort den sista kvarten mot Järfälla. Förutom den visar Sallén Basket att man är på gång, först med en meriterande vinst mot Mark på hemmaplan och sedan ett underbart spel som gör att man har en tretton poängs ledning in i fjärde mot Järfälla. Sedan vände det. Järfälla vann med en poäng och även om det var mindre än vad man vann senast med och man fortfarande behåller slutspelsplatsen så var det en oerhörd besvikelse att förlora en match man kontrollerat i 30 minuter.

 

Men nu kan man inte ta bort eller spela om eller ens för den delen glömma. Det handlar enbart om att ladda om och visa att de senaste två matchernas trendbrott inte är något tillfälligt. Och man får ju göra det mot tuffaste motstånd tänkbart, nämligen Norrköping Dolphins.

 

Norrköping har rullat fram sedan dag ett och enbart förlorat mot ett lag, förvisso två gånger men ändå så har man bara fått det gula protokollet mot Telge. De har visat upp ett otroligt spel, mästerligt orkestrerat av damförbundskaptenen Lasse Johansson och de håller sig till dagen på andra plats med lika många förluster men utan inbördes som Telge.

 

Sallén å andra sidan ligger på samma poäng som Järfälla med med inbördes i kampen om den sista slutspelsplatsen. Bakom finns både Eos och Visby som jagar, ett Visby som Sallén faktiskt möter i sista omgången av grundserien och kanske där avgörs det vem som får spela kvartsfinalserie och vilka som får ta en längre semester.

 

Matchen mot Norrköping kommer självklart bli tuff men med lite mer vind i segel så ser Sallén framåt. Kan man hålla i 40 minuter med det spelet som man visat upp de senaste två matcherna så kan allt hända och inget lag i denna liga är oslagbart!

 

Go Sallén!

Skribent: Henrik Johansson

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter

 

     

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info