Hoppa till sidans innehåll

Sallén startar året mot Udominate

07 JAN 2013 09:42
Sallén Basket inleder 2013 med en hemmamatch mot Udominate Basket i Rosendalshallen
  • Skapad: 07 JAN 2013 09:42

2012 avslutades på bästa sätt, med två vinster och en bra lagvinst i sista matchen mot Eos som gav ett tydligt försprång och inbördes i kampen om slutspelsplatserna och nu är det dags att även titta uppåt. Nu blir det en tydlig kamp och ett race mot att placera sig så bra som möjligt inför stundande kvartsfinalserier.

Den senaste matchen mot Udominate var en historia för sig. Resan skulle ha skett med tåg men väl framme på tågstationen var SJ klart drabbade av lite snö och is och därmed även drabbade av en hel del förseningar. Med en stund slängde sig laget in i två minibussar och kuskade hela vägen ut längs E4:an tills man kom fram till Gammlia sporthall endast 40 minuter innan uppkast. Matchen som följde var ingen vacker historia för Salléns del!

Nu finns det möjlighet för revansch mot ett Udominate som satsat stort i år och värvat både coach Micke Blomqvist och den spektakulära amerikanskan Jennie Saunders från Visby. Detta förutom att man lyckades behålla större delen av sin stomme från förra året som består av bland annat landslagsaktuella spelarna Kicki Nybom och Jessica Nilsson. Inte nog med det så gjorde man även klart med ytterligare en landslagsspelare i mellandagarna då man värvade Jenny Lidgren som senast spelat proffs i Italien. Ett slagkraftigt lag som gör att man nu ser elitlaget från Umeå i ett helt annat ljus än vad man gjort tidigare!

 

För Sallén handlar det om att fortsätta den positiva trenden man håller på att bygga upp. Laget blir nu ännu mer ett lag som man spelar och det finns väldigt många positiva tendenser de senaste matcherna. Ett lag som börjat spela tillsammans och det syns väldigt tydligt på de fina assistsiffrorna som man presterat de senaste tre matcherna eller vad sägs om 14, 17 och 22 de senaste tre som kan jämföras med att man snittar 12 för hela säsongen.

 

Samtliga spelare är tillbaka i träning och Johanna Alexandersson har återvänt efter sin praktik, även om laget varit lite drabbad av förkylningar men det har väl de flesta varit under jultiderna.

 

Nu laddar vi för en spännande och tuff match i Rosendalshallen på onsdag!

 

Go Red!

Skribent: Henrik Johansson

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter

 

     

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info