Hoppa till sidans innehåll

Slutspelskampen tätnar

26 JAN 2013 20:40
Sallén Basket tar på söndag emot Mark i Rosendalshallen
  • Skapad: 26 JAN 2013 20:40

Två steg framåt, ett steg bakåt och förhoppningsvis ett ytterligare steg framåt för Sallén Basket och ytterligare en vinst i kampen om den sista slutspelsplatsen. Matchen mot Northland inför en stor publik i Fyrishov var klart två, om inte fler steg bättre än den insats man gjorde mot Telge helgen innan. Men sedan kom Solna matchen som var ett litet steg tillbaka och nu är det dags igen förhoppningsvis att ta ytterligare steg framåt.

 

Att komma till slutspel handlar ju inte bara om att precis klara sig in i utan även om att komma dit med en god känsla och med gott självförtroende. Något som Sallén Basket har chansen att skapa under dessa avslutande fyra matcher, varav en är emot just Järfälla som just nu ligger på samma antalet segrar.

 

Först ut är Mark och den senaste matchen mot Mark var även då ett steg framåt innan de började pressa som bara Mark kan. Det blir självklart ett moment som blir avgörande även i denna match. Man kan verkligen inte undgå att prata om Ashley Key när man pratar om Mark. Denna amerikanska (som snart är svensk?) fyller många statistikkolumner varje match och mest i poäng där hon sällan hamnar under 20 poäng. Mark själva är inblandad i en annan linjestrid och det är den för vilka som kommer topp fyra och därmed är direktkvalificerade för minst kval till semifinal.

 

Det är en viktig match för båda lagen och äntligen kan vi få lite slutspelskaraktär på matchen, vilket det troligtvis kommer bli med fysiskt spel och tufft försvar. Kan Sallén visa upp samma karaktär som mot Northland och samtidigt visa kyla och aggressivitet mot Marks pressande försvar så kommer detta bli en rolig match att skåda!

 

Go Sallén!

Skribent: Henrik Johansson

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter

 

     

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info