Hoppa till sidans innehåll

Spännande när man åter spelade i Fyrishov

20 JAN 2013 19:38
Sallén Basket och Uppsala Basket bjöd på entrén när Northland kom på besök!
  • Skapad: 20 JAN 2013 19:38

Sallén hade mycket revansch att kräva på sig själva efter den svaga insatsen mot Telge förra helgen och det fanns inget bättre läge än mot en av guldfavoriterna Norhtland basket i samband med att man bjöd på inträdet för alla som ville komma och titta.

 

Det blev en publiksuccé där över 700 personer följde de spännande slutminuterna där Northland till slut var starkast och vann med 61-66. Dock visade matchen och siffrorna på att det var en helt annan inställning denna match. Varje boll, varje retur och varje bollinehav blev ett ställningskrig i denna täta och fysiska match där båda lagen spelade aggressivt försvar över hela matchen och som inte avgjordes förrän slutminuten.

 

Northland hade då tagit ett kommande och det blev egentligen en jakt på att komma ikapp i större delen av matchen då Northland flera gånger tog lite större ledningar men där Sallén visade en hel del karaktär och kämpade sig i kapp.

 

Under den tredje och början av fjärde perioden tappade Sallén både Camillia Fagerberg och Erika Valek som blev utfoulade. Dock klev spelare in och fortfarande gjorde att matchen var jämn hela vägen.

 

Inget av lagen sköt speciellt bra och det var extremt många turnovers men mycket tack vare att det var just två lag som prioriterar försvar och ur Salléns perspektiv var det ett klart steg framåt att kommunikationen och fokusen i försvaret var på högsta nivå denna eftermiddag.

 

Även om det inte var en vinst så var det ändå ett steg framåt, nu gäller det att fortsätta att bygga på detta då den kommande veckan blir tuff, både med två matcher men även mot bra lag såsom Solna Vikings på onsdag och Mark Basket hemma nästa söndag. Det tuffa spelschemat fortsätter och kampen om slutspelsplatserna kommer mot sin höjdpunkt!

 

Go Sallén!

Skribent: Henrik Johansson

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter

 

     

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info