Hoppa till sidans innehåll

Vinst mot Eos!

19 DEC 2012 21:39
Sallén Basket avslutar 2012 med en vinst mot Eos på hemmaplan i Rosendal.
  • Skapad: 19 DEC 2012 21:39

Även om det blev en vinst av storleken större i den första matchen mellan Sallén och Eos i oktober så visste alla att den här matchen gällde rätt mycket. Inte bara för självförtroende och att vinna sista innan julen utan även i kampen om slutspelsplatser. I och med vinsten mot Eos som var en så kallad fyrapoängs match så skapar man lite utrymme neråt till just Eos som ligger närmast i tabellen.

 

Eos startade matchen bäst och tog snabbt en 20-11 ledning med ett glödhett skytte utifrån ledda av Joanna Ausmann som själv drog i ett par treor i början. Även Eos zon gjorde Sallén passiv till en början men genom lite aggressivare attacker och fint passningsspel kunde man ändå ta ikapp och sluta perioden med underläge 16-20.

 

Efter den första kvarten var det återigen försvaret som ledde vägen. Försvaret som snabbt ställdes om till enkla poäng och ett fortsatt fint passningsspel mot zonen där man visade upp ett par riktigt fina ”klapp-klapp” spel som ledde till enkla poäng. Eos lyckas hålla sig kvar i matchen genom fortsatt glödhett skytte där man i matchen slutar med att sätta hela nio av tolv treor! 

 

Dock spelar Sallén en fin basket med osjälviskt spel ledda av Erika Valek som för dagen kämpade med en förkylning men som ändå klev fram med några riktigt tunga skott och assist. Även andra spelar kliver fram rejält som Malin Lundgren med aggressivt försvar och duon Tattersdill/Fagerberg som härjade rejält mot zonen med sina highlow passningar.

 

Som helhet var det ett riktigt bra försvar som spelades där Eos tvingades till många tuffa avslut och all respekt till dem som satte tunga treor efter treor och därför stannade kvar länge i matchen. Offensivt var det mycket mer fart än Sallén visat upp tidigare, vilket också ledde till högprocentiga skott och höga assist. Just det och förmågan att dela med sig av bollen mot zonen ledde till att man tangerade säsongshöga 22 assist.

 

Nu blir det några dagar ledigt över julen innan det är dags för slutspurten i kampen om placering inför slutspelet, närmast på tur står Udominate Basket som kommer på besök i Rosendalshallen den 9:e januari.

 

Go Red!

Skribent: Henrik Johansson

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter

 

     

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info