Hoppa till sidans innehåll

Rafflande avslutning med decimerat kvinnoskap

19 SEP 2015 20:38
Sallén Basket vs Visby Ladies 58-57
  • Skapad: 19 SEP 2015 20:38

Båda lagen i lördagens match kom med stärkande resultat i ryggen från de senaste träningsmatcherna. Visby med seger över Norrköping Dolphins och vi med vinst i USIF Hoop turneringen efter tre raka segrar.

Ladies kom med full trupp (12 spelare), varav fem med utländska pass. Cherise Daniel är inte längre med i vår trupp och då var vi bara nio spelare kvar. Katarina Andersson har varit sjuk i veckan och spelade endast åtta minuter i första halvlek. Sandra Hansson var heller inte ombytt. Louise Skyttevall, som började bra och i slutet på 1Q tog en steal mitt på egen planhalva, gick själv på korgen och avslutade med två säkra poäng, gick i golvet efter 3,5 minuter i 2Q med till synes rejält ont i vänster knä. Vi hade plockat in Vendela Danielsson i laget för att komplettera truppen. I andra halvlek gick vi alltså runt på endast sju spelare. Ett klart övertag för Visby i rotationen, men vi spelade i vår hemmaborg, som vi vill försvara så långt det går.

En krasslig Katta förlorade för ovanlighetens skull uppkastet, men vi kunde ändå ta hand om bollen och gick till sedvanlig ledning med 2-0, den här gången via ett öppet skott av Adriana Camber. Ett säkert trepoängsskytte av Ladies nya litauiska Inesa Visgaudaite gjorde att Visby kunde gå till periodvila med 5 poängs ledning. I 2Q spelade vi jämnt och Visby ledde fortfarande matchen med 5 poäng när det var dags för halvtidvila. Visby styrde fotfarande matchen i 3Q och kunde utöka ledningen med en poäng inför sista perioden, en ledning som stod sig till det återstod drygt två minuter av matchen, då Emelie Enjebo utjämnade genom tre säkra straffkast (efter att ha blivit foulad i ett trepoängsförsök) med en efterföljande tvåa till 57-57. Christy Bacon blev outfoulad med drygt en minut kvar av matchen. Varsin timeout gav inte önskat resultat, men Kadidja Andersson kunde avgöra, när vi tilldömdes två straffkast med 4 sekunder kvar.

Resultat 58-57 efter perioidsiffrorna 11-16, 16-16,12-13 och 19-12.

Poänggörare: Christy 18, Kadidja 16, Emelie 14, Adriana 4 och Louise, Vendela och Jessica Grant 2. I Visby utmärkte sig Inesa 22, Marlene Wallin 9 och Samarie Walker 9.

Trots det sargade laget kunde coach Johan se glimtar av det spel han önskar. Skyttet fungerar dock inte, 42% på tvåor är OK men kan vara bättre, 2 av 23 trepoängsförsök är inte godkänt. Nu gäller det att få tillbaka alla skadade/sjuka i spelbart skick och så snart som möjligt få in en renodlad pointguard i truppen. Liga premiären mot Akropol är nu bara en vecka borta. Akropol, som fick stortorsk i träningsmatchen mot Telge med 116-43 i fredags. Trots allt gäller det att hålla fokus och som idag försvara hemmaborgen.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info