Hoppa till sidans innehåll

Emelie Enjebo har skrivit på

26 JUN 2015 16:42
Solnafostrade ungdomslandslagsspelaren Emelie Enjebo, som närmast kommer från 08 ansluter efter Universiaden till vår trupp.
  • Skapad: 26 JUN 2015 16:42

Emelie, född 1992, är 180 cm lång och spelar både guard och forward. Emelie har gedigna basketgener i kroppen, brorsdotter som hon är till legendaren Janne Enjebo, men hennes egna meriter talar för sig själv. Född och uppvuxen i Solna började hon också sin basketkarriär där. Redan som 16-åring togs hon upp i Solna Vikings ligalag, som hon var trogen under tre säsonger innan äventyret på annan ort och möjligheterna att utvecklas som basketspelare lockade henne till Umeå och dåvarande Comets till säsongen 2011/2012. Säsongen därpå återkom Emelie till Stockholmsområdet och Järfälla Basket. Därefter har hon följt coach Johan via Järva i damettan till 08 Stockholm HR senaste säsongen. Emelie är en god skytt både innanför och utanför trepoängslinjen. Under sina 65 matcher i damligan med Comets, Järfälla och 08 har hon snittat över 20 minuter och presterat 7,3 poäng i snitt per match.

Emelie har spelat i alla ungdomslandslagen från U15 till U20 och åker på söndag med landslaget för Universiaden till Finland för träning och match inför Universiaden som inleds 3 juli i Gwangju, Sydkorea.

Emelie ser fram emot att återförenas med sina guldkompisar från Solna, Katarina Andersson och Christy Bacon samt Malin Edlund från Järfälla. Med så mycket rutin och erfarenhet, som redan finns i truppen, är Emelie införstådd med att det krävs hårt arbete och 100 %-ig närvaro för att förtjäna speltid och fortsätta att utvecklas som spelare.

Vi ser Emelie som en klar förstärkning i rotationen och ytterligare ett hot mot motståndarnas korgar. Intervju med Emelie kommer att läggas upp på vår Facebooksida inom kort.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter

 

 

     

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info