Hoppa till sidans innehåll

Sista träningsmatchen inför seriepremiären

17 SEP 2015 17:19
Lördag 19/9 kl. 14.15 i Rosendalshallen
  • Skapad: 17 SEP 2015 17:19

I den sista träningsmatchen inför ligasäsongen möter vi Visby Ladies som kommer på besök i Rosendalshallen lördag 19/9 med uppkast kl. 14.15.

Visby kommer med förre Uppsalabon och landslagscoachen David Leman som ny headcoach efter Tamara Ruzic (nu i Udominate). Stommen i laget består av nio spelare från förra säsongen. Lämnat har bl a importspelarna Tea Buzov, Milana Kerkez och Stephanie Rogers samt fd Sallénspelaren Hanna Munthe Gottberg.

Ladies har i stället hämtat in amerikanska forwarden Samarie Walker, som i somras spelade i Gladstone Port City Power i Australien efter att ha tillbringat förra säsongen i Gran Canaria i spanska ligan. Ny är också litauiska pointguarden Inesa Visgaudaite som senast spelade i Konin i polska damligan. Ny är också Kajsa Carlsson från Eskilstuna. Visby, som förra säsongen gick till slutspel som 8:e och sista lag och direkt blev utslaget i kvartsfinalserien mot Udominate, ser ut att ha vässat truppen något till denna säsong med en tydligare pointguardroll och nu har man också full tillgång till unga (född 1999), långa (190) kroatiskan Karla Vres, som inte kunde delta i ligaspelet förra säsongen p g a FIBA´s övergångsbestämmelser för ungdomsspelare.

Visby Ladies har f n full fokus på invigningen av den nya hallen, där man i smygpremiären i söndags kunde fira med en seger mot Norrköping Dolphins med 72-63.

Själva har vi tränat på bra efter segern i USIF Hoop och framför allt blivit stärkta av den fina laginsatsen i avslutningsmatchen mot Fryshuset.

Varmt välkomna till genrepet inför ligastarten.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info