Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klaudia: Daniel Carlstedt/Emelie: Thomas Lönnström

Kvalitet och rutin

09 JAN 2020 12:29
Klaudia Lukačovičová och Emelie Enjebo
  • Uppdaterad: 09 JAN 2020 12:29

Det är med glädje vi kan presentera Emelie Enjebo och Klaudia Lukačovičová, som nu skrivit på för oss för resten av säsongen.

Till våra nyförvärv från college Felicia Boström och Tyra Carlsten Handberg kan vi nu också addera lång erfarenhet och hög basketkompetens från spel i svenska basketligan med Emelie Enjebo och Klaudia (aka Dia) Lukačovičová.

Både Emelie och Klaudia är bosatta i Uppsala sedan i somras och har tränat med oss till och från när deras olika arbeten tillåtit. De har inte spelat ligabasket på över två år så visst finns det lite matchrost, men de är insatta i coach Madys tänk och vår gameplan. Emelie har under tiden vid Umeå Universitet satsat på studierna och hållit igång med spel i IKSU (division2). Klaudia, som varit skadedrabbad under de fyra säsongerna i Umeå, bland skaderapporterna i pressen kan vi bl.a. läsa om ledband i en fot som opererats, bruten näsa, känningar i knä och axel, har rehabiliterat sin sargade kropp.

Klaudia Lukačovičová, född 1990 i Bratislava, Slovakien har spelat med Udominate Basket säsongerna 2013/14-2016/17. I basketligan blev det 90 matcher med en speltid på 22,5 minuter under vilka hon gjorde 11 poäng och tog 5,2 returer. Hon har också spelat i EuroCup för Udominate och i det slovakiska landslaget. Klaudia är 192 cm lång och kan spela på positionerna 4-5, helst som powerforward även om hon rönt stora framgångar som center. Säsongen 2015/16 utsågs hon till årets center med motiveringen –”Årets center är en väldigt mångsidig spelare. Hon är mycket välskolad och hittar alltid ett sätt att göra poäng på. Dessutom är hon bra i försvar och kan både spela över göra steals. Och man blir inte årets center om man inte är en grym returtagare.”

Emelie Enjebo, född 1992, började studsa bollen i Solna och har 136 damligamatcher i bagaget, bl.a. säsongen 2015/16´s alla 33 matcher i sköna röda Sallénlinnet. Andra ligalag i Emelie basketkarriär är i tur och ordning Solna Vikings, KFUM Umeå Comets, Järfälla Baset, 08 Stockholm HR, AIK Basket (kval till SBL) och Udominate. Emelie är 180 cm lång och kan spela både som guard och forward. På de 136 ligamatcherna spelade Emelie 17,5 minuter och gjorde 6 poäng och tog 2,1 returer i snitt per match. Inför Emelies första säsong med oss skrev vi så här på hemsidan.

Vi har inga orealistiska krav eller förväntningar på Emelie och Klaudia, som ju varit borta från elitbasketen ett tag. Vi tycker som coach Mady Madhy att vi redan är ett bra gäng, men när sjukdomar, skador och landslagsuppdrag samtidigt decimerar vårt lag som i helgens match mot Alvik måste vi göra något för att få en bredare rotation. Vi är därför oerhört taggade av att få Emelie och Klaudia med oss på den fortsatta resan denna säsong. Kan de dessutom stundtals visa vad de kan göra med basketbollen i ligan igen blir vi mer än glada.

Coach Mady är mer än nöjd med den trupp vi nu fått till. Han uppskattar också förutom den basketkompetens vi får in i laget, de ledaregenskaper och den rutin Emelie och Klaudia kommer att bidra med samtidigt som de övriga tjejerna i laget är bekväma med nyförvärven.

Emelie och Klaudia kommer att följa med till Norrköping på söndag.

Varmt välkommen Emelie a srdečne vítame Klaudia till Uppsala Basket!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info