Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Lejoninnorna var vassast i dag

15 FEB 2020 20:39
Uppsala Basket vs Högsbo Lions 54-76
  • Skapad: 15 FEB 2020 20:39

Uppsala Basket mot Högsbo Lions 54-76. Hur kunde det gå så illa för hemmalaget? Vi spelade verkligen inte en match, där vi var 22 poäng sämre. Det ville sig inte idag. Från läktaren såg det ut som om vi hade förtvivlat svårt att få i bollen från golvet. Bollen snurrade ofta runt på ringen och studsade ut i stället för att rinna ner genom de nymonterade korgnäten. Det var inte påfallande ofta vi tog dåliga avslutsbeslut heller, men det ville sig bara inte. Kan möjligen bero på att vi inte var riktigt distinkta och konsekventa i avsluten. Hade vi skjutit lika bra som motståndarna hade vi gjort 21 poäng till från golvet.

Vi ägde bollen fler gånger under matchen än bortalaget, men lejoninnorna var så mycket effektivare, när de ägde bollen. Det är kanske därför de leder grundserien. En ledning som dessutom förstärktes i dag, när Luleå Basket gjorde en oväntat svag insats hos Norrköping Dolphins, trots att Allis Nyström och årets artist från förra sejouren i Luleå (2015/2016) belgiska pointguarden Julie Vanloo är tillbaka i laget.

Analyserar vi statistiken efter matchen parallellt med synintrycken från sidan av plan, framgår att vi gjorde fler försök från golvet (74 mot 67), men det var bortalaget som tog hem poängkampen där med 56-43. Särskilt effektiva var Högsbo från färgen. Alla lagets 32 poäng på tvåor kom från tresekundersområdet. Att sedan Lions fick gå till straffkastlinjen för fler försök än vad vi tilldömdes var naturligtvis inte till vår fördel. Särskilt förödande blev tredje periodens fyra sista minuter, när vi hade fått ihop fem lagfoul och Högsbo fick gå till välgörenhetslinjen fem gånger för tio försök, när de inte ens var i närheten av att hota oss, varav 8 kast satt.

Vi vann ändå kampen om returerna, där som vanligt (sic!) Milen Hagos var bäst på plan på att plocka anfallsreturer. Några för många bortkastade passningar, men inte alls i nivå med senast i Södertälje. Den läxan hade vi lärt oss. Vi gjorde ändå en halvhyfsad match, som vi kan ta med oss en hel del positivt ifrån, men som vi också får dra lärdomar ifrån för att förbättra vårt spel. Dessutom fick vi ett negativt momentum när bollen inte ville gå i. Kul däremot att alla tio spelarna skrev in sig i målprotokollet.

All heder till Högsbo som verkligen kämpade för att behålla serieledningen. Ingen avtrappning på intensiteten i spelet och coach Jonas Fredriksson spelade sina bästa spelare i 40 minuter. Fem, av de åtta spelare som kom till spel, var tvåsiffriga, varav Kourtni Perry fick ihop en dubbel-dubbel med 11 poäng och 15 returer.

Matchen slutade 54-76 efter periodsiffrorna 15-22, 9-19, 15-15 och 15-20.

Poänggörare Uppsala Basket: Ellinor Holmberg 10, Agnes Nordström (10 returer), Elin Ekdahl och Milen Hagos 7 var, Tyra Carlsten Handberg 6, Emelie Enjebo 5, Lisa Bolander och Lina Claesson 4 var samt Felicia Boström och Ellinor Meyer 2 var.

Poänggörare Högsbo Lions: Aliyah Huland El 20, Hanna Halilovic 12, Kourtni Perry 11, Ida Fredrikson och Ceejay Nofuente 10 var, Elin Johansson och Linda Karlsson 5 var samt Ieva Ivaskeviciute 3.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info