Hoppa till sidans innehåll

Women in sports

04 MAR 2020 17:19
Internationella kvinnodagen 8/3 firar vi 14/3
  • Skapad: 04 MAR 2020 17:19

Den 8:e mars varje år infaller den internationella kvinnodagen, en dag som uppmärksammar kvinnor rättigheter och kampen för jämställdhet.

Eftersom vi har bortamatch i Kinna på själva kvinnodagen (mer om det senare) uppmärksammar vi i stället UN Women arbete med att bidra till stärkandet av kvinnors rättigheter i samband med säsongens sista hemmamatch den 14:e mars mot A3 Basket Umeå, som vi arrangerar tillsammans med UN Women nationella kommitée Sveriges nätverk i Uppsala.

Genom ett lotteri kommer möjlighet finnas att vinna priser och samtidigt stötta UN Women programmet “Women in sports” - one win leads to another. Programmet arbetar för att inkludera fler unga tjejer inom idrott och sport, eftersom sport i sig är en starkt drivande kraft mot jämställdhet, genom att bland annat stärka kvinnlig självständighet, ge nya sociala kontakter och verka som en tillflyktsort från våldsamma hemförhållanden och gemenskaper.

UN Women nationell kommitté Sverige grundades 2011 och är en religiöst och politiskt obunden organisation som arbetar på uppdrag av UN Women – FNs jämställdhetsenhet (the United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women). Den nationella kommittén i Sverige är en av 12 nationella kommittéer i världen.

Läs mer om UN Women nationell kommitté Sverige här.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info