Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

ÅRETS FÖRSTA MATCH

03 JAN 2020 17:14
Uppsala Basket vs Alvik Basket lördag 4:e januari kl. 15:00, SEB USIF arena
  • Uppdaterad: 03 JAN 2020 17:14

GOD FORTSÄTTNING alla basketvänner på det nya året och det nya decenniet.

Med det nya året vänder också grundserien. Först ut hemma i SEB USIF Arena är Alvik Basket som vi mötte i Åkeshovshallen i vår säsongspremiär. Uppkast kl. 15:00 lördag 4:e januari.

Premiärmatchen i Åkeshovshallen är vårt bottenapp den här säsongen med en förlust med 49 poäng. Då spelade vi utan Agnes Nordström och amerikanskorna hade heller inte blivit spelklara. Efter en tung förstaperiod då siktet var inställt på något annat än korgen (13,3% av 15 försök från golvet) blev det riktigt bra i andraperioden - en andra period som coach Mady Mahdy var riktigt nöjd med. Därefter orkade vi inte riktigt i andra halvlek utan poängen rann på för hemmalaget, men vi lärde oss en hel del av matchen för sedan har våra perioder av bra basket blivit fler och längre.

Alvik har hittills spelat 7-3 i de tio matcherna. Insatsen hos Högsbo Lions kan laget inte vara nöjt med. Alvik ledde inför sista perioden, men kunde inte stå emot Högsbos forcering (26-7 i 4Q). Däremot är de knappa förlusterna (-2 poäng) mot topplagen (Luleå resp. A3) helt godkända.

Sedan premiären har laget förstärkts med Shanity James, som fått upp farten ju mer hon kommit in i laget och nu ligger tvåa i skytteligan med 137 poäng på 6 matcher, d.v.s. 22,5 poäng i snitt per match. (James match hos Eos tycks inte ha summerats i den officiella statistiken.) Som en extra julklapp fick också laget klart med Klara Lundquist, denna unika begåvning och talang, som kom hem från spel i franska ligan med BLMA Montpelliers.

Inte blir det lätt på lördag när besökarna dessutom kan ställa upp med sådana basketprofiler, basketlirare och landslagskvinnor, som evigt unga Nina Baresso, Paula Juhlin, Elin Ljunggren, unga talangen Tova Sabel och inte minst ligans mest meriterade spelare Janel McCarville. Fredagens träning och postgången med USA får utvisa vilka spelare vi kan ställa upp med i rotationen. Importerna är inte längre medlemmar av vårt lag. Klart är också att Lisa Bolander är i Baltikum på landslagsuppdrag.

Kan du inte vara på plats kan du som vanligt se matchen på SolidSports sändning i samarbete med damligaföreningen. Du blir månadssupporter och ser matchen här.

Välkommen!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info