Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Decimerat kvinnskap - ändå en hedersam förlust

04 JAN 2020 20:02
Uppsala Basket vs Alvik Basket 51-83
  • Uppdaterad: 04 JAN 2020 20:02

Trettiotvåpoängsförlusten i dag sved inte alls i skinnet. Det är som det är, sa coach Mady Mahdy, som tidigare i veckan uppträdde som Brandon Ingram i vår 3x3-turnering. Det var en bra match, en bra insats av våra tjejer och efter förhållandena en riktigt bra insats av det lag vi kunde ställa på benen idag. Det ser naturligtvis inte bra ut i historieboken, men med tanke på förutsättningarna var vi riktigt bra. Vi kunde bara komma till spel med sex spelare p.g.a. sjukdomar, skador, landslagsuppdrag och licensstrul. Alla sex presenterade sig i målprotokollet mer än en gång och alla sex hade över 30 minuters speltid.

Matchen inleddes i ett rasande tempo och blev en riktig trepoängsfest så länge koncentrationen kunde hållas uppe och orken i armarna inte tröt. I 1Q gjordes 8 av målen från trepoängslandet i förhållande till 14 försök från golvet. Uppsala var det lag som höll uppe trepoängsskyttet bäst och slutade på fina 38% över hela matchen på lika många  försök som Alvik, som bara nådde 21%.  Ett svagt tvåpoängsskytte däremot gjorde att vi förlorade kampen i färgen klart med 50-6. Svagt och svagt förresten – det berodde lika mycket på ett effektivt försvar från Alvik samt en för kvällen stekhet Shanity James som gjorde 24 poäng inside. På minussidan måste vi konstatera att det blev lite för mycket fumlande med bollen samtidigt som stekheta James var ordentligt på hugget och tog 7 steals.

En bra match inledde vi med att skriva och det var kul att se att Alvik inte bara ställde in skorna utan spelade för det i 40 minuter och gav publiken underhållning i avsaknaden av spänning. Långt in i sista perioden agerade laget med ett aggressivt försvarsspel ofta med dubbling på vår bollhållare. Vi saknade naturligtvis Janel McCarville på plan, men fick uppleva ett aktivt coachande från hennes sida från bänken. Klara Lundquist gjorde debut för säsongen i Sverige efter flytten från Montpelliers. I sitt första bollinnehav satte hon ett hoppskott för två poäng, men sedan gick det mera troll i bollen för Klara som inte kom upp i den nivå hon tidigare visat SBL. Tidigare nämnda James var planens främsta spelare med 31 poäng och 10 returer, vilket resulterade i 38 effektivitetspoäng. Nämnas i bortalaget måste också landslagspelaren Paula Juhlin, som deltog i spelet när det gick som bäst för Alvik och nådde höga 41 i +/-.

Bland många bra insatser i Uppsala måste vi nämna Ellinor Holmberg, som hittade korgen från trepoängslandet igen med mycket goda 45% på 11 försök. Elin Ekdahl blev vår bästa spelare sett ur effektivitetspoäng tack vare sitt fantastiska försvarsjobb och blev tvåsiffrig i antal returer med 10. När vi talar om returer måste vi återigen nämna Milen Hagos som med sina 5 offensiva returer tog lika många som Alviks bästa spelare. I förhållande till längd en utklassningsseger. Milen delar också bäst-i-assist med Anna Stern på 5 assist.

Med det här laget, när alla spelare är tillgängliga, kan vi se fram emot fler basketfester i Uppsala. Vi kan också hinta om en förstärkning till i truppen. Presenteras snart. Be up-dated.

Matchen slutade 51-83 efter periodsiffrorna 16-23, 12-28, 11-18 och 12-14.

Poänggörare Uppsala Basket: Ellinor Holmberg 21, Lina Claesson och Elin Ekdahl 8 var, Milen Hagos 6, samt Josefin Gelin och Ellinor Meyer 4 var.

Poänggörare Alvik Basket: Shanity James 31, Paula Juhlin 19, Tova Sabel 9, Elin Ljunggren 8, Annika Neumann 6, Ebba Stenman 4, samt Emelie Erlandsson, Klara Lundquist och Hanna Mebius Svensson 2 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info