Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport Lina Claesson/Alyssa Lawrence

En hedersam förlust mot svenska mästarinnorna

15 DEC 2019 19:14
A3 Basket Umeå vs Uppsala Basket 81-73
  • Skapad: 15 DEC 2019 19:14

En annorlunda match i serielunken förespådde vi i vår spaning inför matchen. Decimerade och med bara åtta spelare på plan kunde vi ändå hålla de regerande svenska mästarinnorna på bara åtta poäng upp. I ärlighetens namn var det många vidöppna dörrar i försvaret från båda hållen, vilket underlättade en relativt hög poängproduktion. Vi åker hem till Uppsala med hedern i behåll, stärkta av en stark avslutning. Coach Mady Mahdy var riktigt nöjd med det laget presterade under givna förutsättningar. Alla våra åtta spelare på plan fick rejält med matchtid, från 18 till 30 minuter, och alla skrev också in sig i målprotokollet. Bäst på plan blev Ellinor Holmberg med 20 poäng. Tvåsiffrigt gjorde också Elin Ekdahl och Agnes Nordström. Milen Hagos blev vår näst effektivaste spelare med bl.a. 9 poäng och 6 assist.

I hemmalaget spelade alla tolv ombytta spelare med relativt jämnt fördelad speltid bland de sex importerna och de inhemska spelarna. Alla Umeåspelare utom serbiskan skrev också in sig i målprotokollet. Strongt av de tre spelare som har dubbellicens med Umeås division 2 lag och som i princip kom direkt från en match i Teg. A3 startade med sin normala startfemma medan Lisa Bolander (yngst på plan) för första gången fick förtroenden i Uppsalas startfemma när nu Louise Skyttevall inte kunde spela. A3 tog tag i taktpinnen efter ett effektivare skytte med 73% på 15 tvåpoängsförsök i första perioden. När vi dessutom inledningsvis kastade bort några bollar, som verkade sakna adresslapp, kunde hemmalaget gå till periodvila med en sjupoängsledning. Relativt jämnt i 2Q sånär som på Kristina Udekwu Janssons tre raka trepoängare under lite drygt en minut i mitten av perioden. Dessa nio poäng var det som skiljde lagen åt i halvtid. 3Q var hemmalagets i nästan lika stor grad som 4Q var bortalagets.

Det vi tar med oss från matchen är naturligtvis sista perioden. Vi har inga synpunkter på hur A3´s coacher disponerar sitt lag, men i 4Q var det bara Sofia Pelander och Tamara Radocaj som var inne på plan av lagets sex importspelare. De delade på speltiden och laget hade bara en import på plan samtidigt under den sista perioden. Vår enda tillgängliga import Malica Monk deltog i spelet under 4Q mindre än sju minuter. Ändå utklassade vårt Uppsalalag Umeålaget med 26-11 när det kom till spel med inhemska spelare. Vi höjde aggressiviten i försvaret och hade vi haft lite mer tid på oss så vem vet hur det hade kunnat sluta om hemmalaget forsatt spela utan importer.

Matchen slutade 81-73 efter periodsiffrorna 27-20, 18-16, 25-11 och 11-26.

Poänggörare Uppsala Basket: Ellinor Holmberg 20, Agnes Nordström 14, Elin Ekdahl 10, Milen Hagos 9, Ellinor Meyer och Malica Monk 6 var samt Lisa Bolander och Lina Claesson 4 var.

Poänggörare A3 Basket Umeå: Alyssa Lawrence 12, Tiffany Brown och Kristina Udekwu Jansson 11 var, Lajahna Drummer 9, Isabelle Edholm, Danielle Elvbo och Sofia Pelander 7 var, Moa Dellbro och Jelena Ivezic 6 var, Matilda Sandberg 3 samt Sandra Hansson 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info