Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

En tung förlust

08 DEC 2019 21:21
Uppsala Basket vs Mark Basket 53-63
  • Uppdaterad: 08 DEC 2019 21:21

Grattis Mark. Vinsten i dag innebar att Mark klev över slutspelsstrecket och att vi hamnar en bit ifrån. Vi ska inte ta till några bortförklaringar eller ursäkter till förlusten i dag i SEB USIF Arena. Det vore att förolämpa Mark för deras insats.

En oskriven sanning inom elitbasketen är att vi spelar med det lag vi har tillgängligt. Att Jasmine Weatherspoon inte kunde spela visste vi på förhand. I stället klev Josefine Gelin in i laget igen. Utan några andra jämförelser gjorde Josefin bra ifrån. Vi fick också in Agnes Nordström i laget igen. En vitamininjektion även om hon visade sig lite ringrostig inledningsvis. Agnes missade de sex första skottförsöken, men när hon väl hittade korgen visade hon sin klass igen, 4 satta av 8 försök från golvet efter de inledande missarna är klart godkänt och Agnes blev poängbäst i hemmalaget.

För att förklara vår insats idag (inte bortförklara) blev den skada Louise Skyttevall ådrog sig efter halva andra perioden helt fatal. Dels för att Louise hittills varit poängbäst med 9 poäng på 13 minuters speltid, dels för att hon fick ligga kvar skadad på golvet och nära nog bli trampad på utan att spelet stoppades och slutligen för att Mark kunde sätta en trepoängare när Louise låg kvar på golvet. Luften gick lite ur oss där, vilket motståndarna kunde utnyttja och gå fram från ett underläge med en poäng till ledning med åtta poäng innan Ellinor Holmberg kunde hyfsa till det till bara fem under när vi gick till halvtidsvila. Louise försökte spela efter halvtidsvilan, men det gick inte och hon kom inte in på plan igen. Effektivast i hemmalaget var Milen Hagos, som med sina 164 cm över basketgolvet rev ner remarkabla fyra offensiva returer – bara en mindre än Marks 190 cm långa Terae Briggs.

Mark satt i förarsätet i andra halvlek, som laget spelade hem med 28-33. Inga stora siffror, men när oturen och skador grinar oss i ansiktet kan det sluta på det här sättet. Det blev en tung förlust för hemmalaget efter en målsnål tillställning. Marks importtrio dominerar i laget. De var på plan under 54% av matchtiden och stod för 78% av poängskörden. Alla amerikanskorna var tvåsiffriga och nämnda Briggs samt Shay Burnett (förra säsongen i Dolphins) kunde visa upp en dubbel-dubbel i protokollet.

Matchen slutade 53-63 efter periodsiffrorna 15-13, 10-17, 15-17 och 13-16.
Poänggörare Uppsala Basket: Agnes Nordström 10, Malica Monk och Louise Skyttevall 9 var, Milen Hagos 8, Lina Claesson och Ellinor Holmberg 5 var, Elin Ekdahl 3, samt Josefin Gelin och Ellinor Meyer 2 var.
Poänggörare Mark Basket: Cierra Johnson 20, Shay Burnett 17, Terae Briggs 12, Erica Iderstål 7, Miranda Elebring 5 och Stina Almqvist 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info