Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt

Förlust med mersmak

05 OKT 2019 20:39
Uppsala Basket vs Norrköping Dolphins 52-62
  • Uppdaterad: 05 OKT 2019 20:39

Efter en för våra förhållanden den här säsongen riktig kanonstart föll vi helt igenom i tredje perioden, men kunde ändå arbeta oss in i matchen i sista perioden. En förlust som ändå lovar så mycket mer.

Uppsala tog initiativet direkt när Jasmine Weatherspoon tog uppkastet och Louise Skyttevall kunde efter bara fem sekunders speltid sätta Uppsala i förarsätet med en tvåpoängs-layup. Med ett effektivt anfallsspel med mycket rörelse i boll och ben parat med ett aggressivt försvarsspel satt vi i ledningen med sju poäng (8-1) innan halva 1Q var spelad. Efter första perioden ledde vi med fem poäng, som stod sig en bit in i tredje perioden. Då lyckades bortalaget med ett 16-0 run ta sig upp i en elvapoängsledning inför den avslutande perioden. Vi hämtade in försprånget och var bara fem poäng ner till publikens stora jubel, när halva sista perioden var kvar att spela. Ett effektivt trepoängsskytte från motståndarna gjorde att vi inte kom närmare utan Dolphins kunde spela hem matchen med tio poäng.

Tittar vi närmare på 3Q, där vi egentligen förlorade matchen, så satte vi endast en tvåa av 14 försök från golvet (7%) medan bortalaget lyckades med 5 av 13 försök från golvet, varav två satta treor. Dessutom fick laget gå till välgörenhetslinjen åtta gånger och satte sex försök. Dolphins hade helt klart analyserat situationen rätt efter första halvlek och kunde med ett aggressivare försvar hålla oss från klara skottlägen samtidigt som vi lämnade öppet för allt för många skottförsöken. När Norrköping dessutom har en spelare som Teniya Page i laget, som ju varit nära kontrakt med WNBA och som var rasande effektiv med 50-33-100 på skottförsöken kan det gå så här.

Agnes skadeproblem hindrade henne från spel, Lina Claesson har en lättare fotskada och kunde inte heller ställa upp till spel samtidigt som Olivia Lantz ännu inte är helt kurant. Vår nya scorer Malica Monk anländer inte till Uppsala förrän i början på veckan och vi räknar med att ha henna spelklar till nästa match hos IK Eos.

Våra åtta spelare, som var på plan, skrev alla in sig i målprokollet och Lisa Bolander kunde sätta sina första ligapoäng. Helt makalös och tillbaka i gammal god form var Louise Skyttevall, som förutom 18 poäng även rev ner 5 returer, gjorde 3 assist och hela 6 steals. Även Milen Hagos hyllades av tränarstaben efter matchen för hennes slit, närvaro och uppoffrande spel. Milen, matchens näst kortaste spelare, rev ner 10 returer, varav 4 offensiva. Jasmine Weatherspoon, som gjorde debut i Uppsalalinnet, såg lite vilsen ut i spelsystemet, men visade lovande takter och är en stor tillgång med sin storlek och styrka. Det kommer att bli bättre med fler träningar, Lagets gameplan höll nästan hela vägen. Hade matchen bara spelats i 35 minuter hade vi vunnit.

Dolphins tre amerikanska importer dominerar laget och stod tillsammans för 42 av lagets 62 poäng. Giftigt var också Matilda Ståhls trepoängsskytte som bl.a. var bidragande till att vi inte kunde komma ikapp på slutet.

Matchen slutade 52-62 efter periodsiffrorna 16-11, 14-14, 2-18 och 20-19

Poänggörare Uppsala Basket: Louise Skyttevall 18, Ellinor Holmberg 15, Josefin Gelin 5, Milen Hagos 4, Ellinor Meyer och Jasmine Weatherspoon 3 var samt Lisa Bolander och Elin Ekdahl 2 var.

Poänggörare Norrköping Dolphins: Teniya Page 21, Leslie Robinson 15, Matilda Ståhl 9, Anna Lundquist 7, Tanesha Sutton 6 samt Neramou Jeng och Ida Ojala 2 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info