Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Lönnström @basketfoto

Första hemmavinsten tillika revansch

19 JAN 2020 22:50
Uppsala Basket vs IK Eos 74-68
  • Uppdaterad: 19 JAN 2020 22:50

Då kan vi registrera första hemmasegern den här säsongen. Revansch fick vi också för den snöpliga förlusten i Lund. Dessutom en nöjd coach Mady Mahdy, som både var nöjd med segern och nöjd med att vi med fler träningar kan bli ännu bättre. Det här var en laginsats där alla elva spelarna bidrog.

Det här är sista gången vi skriver om nya spelare, men vi måste komma ihåg att Emelie Enjebo, Felicia Boström och Klaudia Lukačovičová endast spelat en match ihop i vårt sköna röda linne. Felicia Boström var 100%-ig på alla skottförsök, Emelie Enjebo makalös från trepoängslandet med 67% på sex försök och bäst i laget  vad gäller effektivitet och +/-statistik samt Klaudia Lukačovičová som sent kom med i målprotokollet, men ändå fick ihop 9 poäng och 7 returer. Just Klaudia och vårt allra senaste nyförvärv Tyra Carlsten Handberg har gett vårt spel en ny dimension med två långa spelare till, som gör att vi kan hota både inside och på distans. Tyra var hur nervös som helst innan av att spela sin första match i Uppsalalinnet i vår hemmaarena, men när hon direkt efter att ha blivit inbytt lyckades med en two-and-one till publikens jubel lossnade hennes spel till coach Madys belåtenhet.

Vårt försvarsspel var en av nycklarna till vinsten och vi tog hem kampen om returerna. Vi får heller inte glömma våra nyckelspelare, som varit med från säsongsstarten. Ingen nämnd och ingen glömd, men vi kan ju inte bortse från Agnes Nordströms dubbel-dubbel med 14 poäng och 10 returer. Som coach Mady konstaterade inledningsvis finns det fortfarande saker att förbättra, men redan nu fungerade samspelet mycket bättre än senast borta i Stadium Arena.

Hos Eos var Dubravka Dacic enastående på sitt sätt. Hon står oftast rätt i färgen, spelade i princip non-stop (vilade 23 sekunder i slutet av sista perioden) och gjorde en av sina bättre insatser för Eos med 21 poäng och 11 returer. Nya puertoricanskan Dayshalee Salaman kom tidigt i foulnöd och kunde med begränsad speltid endast göra 5 poäng mot 20 poäng i debuten hemma. Av någon anledning saknades nyazeländskan Mary Goulding i dagens trupp. Hon är annars normalt tvåsiffrig. Bland svenskorna i Eos gjorde 20-åriga Emelie Ånäs säsongens bästa insats med 18 poäng.

Slutligen ett tack till publiken. Du som var på plats, tillsammans med dagens lag, F11/12 Sigtuna, bidrog verkligen, som en sjätte spelare, till dagens vinst. Det är bara att fortsätta stötta oss och ge våra hemmamatcher en spektakulär inramning. Vi är nu trea i säsongens publikliga efter suveräna Luleå Basket och knappt efter A3 Basket vars publiksiffror ifrågasätts av bloggarna i Umeå.

Matchen slutade 74-68 efter periodsiffrorna 25-17, 16-23, 15-11 och 18-17.

Poänggörare Uppsala Basket: Agnes Nordström 14, Emelie Enjebo 12, Tyra Carlsten Handberg 11, Ellinor Holmberg och Klaudia Lukačovičová 9 var, Felicia Boström 8, Milen Hagos 4, Elin Ekdahl 3 samt Lisa Bolander och Ellinor Meyer 2 var. 

Poänggörare IK Eos: Dubravka Dacic 21, Emelie Ånäs 18, Sofie Ljungcrantz och Louise Noaksson 8 var, Dayshalee Salaman 5, Kajsa Lundahl 4 samt Georgia de Leeuw och Julia Nyström 2 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info