Hoppa till sidans innehåll
Foto: University of Evansville

Från AIK via Florida och Indiana

29 DEC 2019 14:01
Välkommen Felicia Boström
  • Uppdaterad: 29 DEC 2019 14:01

Det är med glädje vi kan presentera Felicia Boström, som nu skrivit på för oss för resten av säsongen.

Felicia Boström, född 1999, började studsa bollen med Stockholmspolisens IF innan hon tog steget över till Solna (sedemera AIK) och spelade där två säsonger i SBL, innan hon förra säsongen tog språnget över Atlanten för äventyret på college. Felicia startade sin collegekarriär vid Broward College i Fort Lauderdale, där hon blev lagkamrat med våra tidigare spelare Vendela Danielsson och Mikaela Ekdahl. Felicia stannade ett år i Florida innan hon i höstas fortsatte till en division1-skola i Indiana, University of Evansville och spel med Purple Aces. Året på Broward var riktigt lyckosamt. Felicia var den enda förstaårselev (freshman), den säsongen, som fick starta matcher (4 av 27 spelade). Hon var lagets effektivaste trepoängsskytt med 50% efter 60 satta på 120 försök. Bästa trepoängsskytt den säsongen var Vendela Danielsson som satte 76 trepoängare, men behövde 192 försök. Broward har de två senaste säsongerna startat matcherna med en europeisk femma, bestående av en ryska och fyra svenskor ledda av Visby-bekantingen Brian McCormick.

I Purple Aces blev Felicia väl mottagen och inlemmad i laget, men hemlängtan blev för stark och efter sex matcher valde hon att återvända till Sverige. I fem av de sex spelade matcherna var hon som andraårselev starter och fick förtroende i över 27 minuter per match.

Felicia är 175 cm lång och spelar på position 1-3, men helst som shooting guard. Förutom 26 matcher i högsta ligan med AIK Basket har Felicia också representerat Sverige i 54 ungdomslandskamper. I vårt lag har vi flera spelare på dessa positioner, men coach Mady Mahdy välkomnar Felicia med öppna armar och tycker att hon blir en bra pusselbit i vårt lag och är förvissad om att hon kommer att flyta väl in i vår aggressiva rörelseintensiva basket. Och vem kan motstå en purpurfärgad stjärna som dyker upp på spelhimlen. Felicia har redan hunnit med att bekanta sig med och träna med laget. Vi hoppas få henne spelklar till Alviks-matchen, men med tanke på kommande helgdagar och att det krävs ett Letter-of-Clearance från USA för att få Felicia spelklar är det möjligt att premiären får vänta.

Varmt välkommen till Uppsala Basket Felicia!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info