Hoppa till sidans innehåll

Mellandagsresan är avslutad

01 JAN 2020 17:06
Svaren på julnötterna
  • Uppdaterad: 01 JAN 2020 17:06

Först av allt ett GOTT NYTT ÅR.

På nyårsafton presenterade vi de sista frågorna i vårt mellandagsquiz. Om du inte sett frågorna tidigare och vill följa oss på basketresan genom Sverige så finns alla frågorna här.

Som du säkert förstod reste vi till de andra orterna i landet där det spelas basket i svenska basketligan dam. Vi gjorde resorna i den ordningen som lagen från orterna placerade sig i tabellen, när vi drog igång resandet.

I bilden finns nu orterna inlagda. Bilderna är för övrigt hämtade från respektive orts besökssidor eller liknande.

Och så då svaren med några förklaringar.

 

FRÅGA 1: Luleå med Luleå Basket och naturligtvis är spelaren Chioma Nnamaka.

FRÅGA 2: Göteborg med Högsbo Lions, som har sitt hemvist i stadsdelen Frölunda. Vår spelare är Josefin Gelin – still going strong.

FRÅGA 3: Södertälje med Telge Basket där Lina Claesson är fostrad.

FRÅGA 4: Umeå, eller UME som flygplatsen förkortas, med A3 Basket Umeå. Spelaren vi avsåg är Sandra Hansson som tillsammans med Tiffany Brown har ett förflutet i Uppsala och nu spelar i A3. Andra spelare som hade kunnat passa in är t.ex. Ashleigh Brown och Agnes Nordström, men även Emelie Enjebo som nu är Uppsalabo igen med tävlingsbasketskorna lagda på hyllan.

FRÅGA 5: Bromma, Åkeshov eller Alvik duger som rätt svar för Stockholm enda representant i SBL. Herrlaget spelar nu i Superettan. Spelaren är självklart vår kapten Ellinor Holmberg.

FRÅGA 6: Norrköping i folkmun kallat Peking med Norrköping Dolphins. Norrköping är tillsammans med Göteborg och Stockholm med omnejd de enda orterna i Sverige som har ett spårvägsnät i drift. Spelaren vi syftade på är Jessica Grant, dotter till Kelly Grant. Johanna Alexandersson och Neramou Jeng är andra spelare som uppträtt i båda klubbarnas linnen.

FRÅGA 7: Huskvarna (Husqvarna) med Wetterbygden Sparks. I Huskvarna låg tidigare det RIG som nu flyttat till Kinna. På RIG Sanda gick bl. andra Elin Gustavsson som den här säsongen spelar i mittenlaget Cadi La Seu i spanska förstaligan. Elin Gustavsson kom till oss i sällskap med tvillingarna Marie och Sofie Persson.

FRÅGA 8: Kinna med Mark Basket från det område som ofta kallas knalleland eller Sjuhäradsbygden. Jonas Jerebko är född och uppvuxen i kommunen. Den spelare vi avsåg är Erica Iderstål som gjort resan t.o.r. Kinna tillsammans med Quy Nguyen.

FRÅGA 9: Lund med IK Eos. Spelaren är Adriana Camber, som gjorde en liknande resa som Kajsa Lundahl (som också figurerar i fråga 7), nämligen IK Eos-Sallén Basket-College i USA. Adriana avslutar den här säsongen collegetiden på Iowa State med Cyclones. Kajsa tillhörde Alaska Anchorage.

FRÅGA 10: Slutligen då Visby med sin Almedagsvecka och Visby Ladies. Bland historiska spelare som uppträtt i röd/vitt för både Uppsala och Visby kan vi namna sådana spelare som Susanne Rosengren och Lotta Sjöberg. Spelaren vi avsåg är naturligtvis en av våra största inhemska stjärnor Agnes Nordström. I modernare tid kan vi även nämna Ashleigh Brown som inledde sin proffskarriär i Ladies, Hanne Munthe-Gottberg och så då Jasmine Weatherspoon som nu så olyckligt återvänt hem till USA för att operera menisken.

Förhoppningsvis har du haft någon glädje av våra tankenötter.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info