Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ola Martinelle Photography Fd norska landslagsspelare i vår 3x3-turnering

NYC 2019 - ett slut på basketåret

31 DEC 2019 17:39
  • Uppdaterad: 31 DEC 2019 17:39

På årets näst sista dag startade vi i Uppsala Basket förra året en ny tradition med en 3x3 turnering i mellandagarna, det vi kallar New Year Challenge. I år växte turneringen från 18 till 28 lag. Runt 90 spelare gjorde upp i sex olika klasser om de åtråvärda segrarna. 49 matcher på två parallella planer innebar en fullödig basketfest i nära sju timmar. Det var ett stort åldersspann bland spelarna, fyrtiofem år skiljde den yngste från den äldste. Åldersskillnaden, vinst eller förlust i matcherna spelade ingen roll. I de allt mer svettiga anletena syntes ett förnöjt leende. Basket är kul.

Om vi börjar med ungdomsklasserna så stod finalen i FU13, som spelades med tre lag mellan Oueens of basketball och Queens 1, där drottningarna av basketbollen tog hem segern. I yngsta pojkklassen PU13-14 deltog sju lag. Efter jämna matcher i både grund-, kvarts- och semifinalspel stod finalen mellan Mass och Super Slimes som Mass vann med 21-16.

I den mixade klassen U13-16 deltog fyra lag. Finalen stod mellan Esters änglar och Bad Boys, där Esters änglar avgick med segern. Esters änglar, ledda av Ester Blomster känner vi igen från tidigare 3x3-turneringar. De kom tvåa förra året i sin klass. I den återstående ungdomsklassen PU15-18 med sex lag segrade MacBeast i en helt jämn match med 17-16 mot Maccabi.

I herrseniorklassen ställde fem lag upp. Vi måste uppehålla oss vid det lag vår coach Mady Mahdy ledde, som helt enkelt hette Mady. I Mady spelade några av basketvärldens största spelare (om vi ska tro på namnet på linnena). Mady, uppträdde som Brandon Ingram i en Los Angeles Lakers tröja och visade prov på en teknik som visade att han även har praktiska basketskills vid sidan av de teoretiska, strategiska och taktiska han får visa i sin roll som tränare. Trots ålder och visdom förlorade Mady finalen mot det betydligt yngre laget Casper och gänget, ledda av 17-åriga Casper Mark.

I damseniorklassen blev utgången den motsatta. Här slog ålder och erfarenhet det betydligt yngre laget. Det var Uppsalas framtidslag som möttes i finalen i form av Uppsala Future (gemenligen kallade tantlaget), som bestod av förra ligaspelarna Anette och Kine Johansen, Annika Bolander och Cia Axelsson mot ett lag bestående av damettaspelare, kallat Martine, ledda av Martine Landström med bl.a. ungdomslandslagsspelaren Lina Martinelle. Uppsala Future tog i finalen revansch efter förlusten i gruppspelet. Både gruppspelsmatchen och finalen avgjordes efter bra tvåpoängsskytte (från det vi normalt kallar trepoängslandet) från båda lagen.

Tack alla deltagare som gjorde dagen till en basketfest och välkomna tillbaka om ett år.

Ett stort tack till Ellinor Holmberg som med hjälp av Mady och tjejer från vårt ligalag och damettalaget såg till att turneringen kunde genomföras.

Ett tack till Ola Martinelle som ställt delar av sin bildbank till vårt förfogande.

Tack till Uppsala kommun och Svenska Basketbollförbundet som gjorde det möjligt för oss att bjuda in till en helt avgiftsfri basketupplevelse.

Om du besöker vårt Instagramkonto (som du hittar uppe till höger här på hemsidan) kan du se alla finalisterna.

Till slut återstår inte annat än att tacka er alla som ställt upp för oss under 2019 och gjort att vi kunnat bjuda på många basketupplevelser. Tack till sponsorer och samarbetspartner, medlemmar, spelare, tränare, funktionärer, ideellt arbetande, publik, följare på hemsida och sociala medier samt alla er andra som visat ert intresse och stöttat oss i det vi gör. Sist men inte minst vill vi önska er ett gott slut och ETT GOTT NYTT ÅR.

PS. Vi syns väl i hallen på lördag 4:e januari då Alvik Basket står för motståndet. DS

 

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info