Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport/Montage: Uppsala Basket

Peking nästa

10 JAN 2020 17:42
Norrköping Dolphins vs Uppsala Basket söndag 12:e januari kl. 15:00, Stadium Arena
  • Skapad: 10 JAN 2020 17:42

Söndag 12:e oktober är det dags för vårt andra returmöte i grundserien. Denna gång hos Norrköping Dolphins i deras Stadium Arena. Uppkast kl. 15:00.

I vårt första möte för säsongen 5:e oktober i SEB USIF Arena, som var vår säsongspremiär hemma, förlorade vi med 10 poäng i en match som lovade så mycket mer. Med ett effektivt anfallsspel, där det var mycket rörelse i boll och ben parat med ett aggressivt försvarsspel spelade vi hem den första perioden med fem poäng, en ledning som stod sig en bit in i tredje perioden. Då tappade vi spelet helt och gjorde bara 2 poäng under 3Q medan Dolphins med ett 16-0 run kunde gå upp i ledningen med 11 poäng innan den avslutande sista perioden. Vi kröp närmre till bara fem poängs skillnad, men motståndarna höll emot och kunde med ett effektivt trepoängsskytte utöka ledningen innan matchen blåstes av.

Det var Norrköpings andra raka seger. Därefter har laget blandat och gett på ett någotsånär förväntat sett, förluster mot Luleå Basket, Alvik Basket, Telge Basket, Högsbo Lions och Wetterbygden Sparks. Matchraden efter 11 spelade matcher är 6-5, där förlusten hos Sparks och segern hos A3 Basket Umeå är de oväntade resultaten. Lagets dominerande spelare är amerikanskorna Teniya Page, Leslie Robinson och Tanesha Sutton, som alla är tvåsiffriga. Bästa svenska är Anna Lundquist medan Neramou Jeng ännu inte kommit upp i den nivå hon hade i Uppsala. Jeng gör nu 3 minuter mindre och prestera 2,5 poäng mindre i snitt per match än förra säsongen hos oss.

Dolphins kommer från en knapp vinst hos Visby. Laget ledde med 13 poäng inför 4Q, men hemmalaget kom ifatt och låg bara under med en poäng när tio sekunder återstod av matchen. Som så ofta kunde Dolphins avgöra på lagfoulsstraffar när hemmalaget kämpade för att få bollen. Amerikanskorna dominerade inte oväntat och Page var poängbäst med 24 poäng medan både Robinson (15p/11r) och Sutton (12p/14r) gjorde dubbel-dubbel.

I vår senaste match mot Alvik Basket hade vi bara sex spelare tillgängliga för spel. Då gällde att rotera så effektivt som möjligt, undvika för många foul så att ingen blev utfoulad och se till att spelarna kunde gå skadefria från matchen. De problemen löste laget bra. Men det är klart, mot ett lag med fyra seniorlandslagsspelare och en stekhet amerikanska, så kändes det lite uppgivet från början. Trots det gjorde laget en i det närmaste bragdartad insats och visade kämpatakter ända in i kaklet.

Vad vi vet kan Dolphins ställa upp med samma lag som vi mötte i början av oktober. Inga nyförvärv, avgångar eller skador har annonserats. För oss i Uppsala är läget ett annat. Av de åtta tjejer, som var med på plan i oktober-matchen och då gjorde en så fin insats, är inte Jasmine Weatherspoon tillgänglig och det råder en viss tveksamhet om Louise Skyttevalls knä håller för match redan. Däremot är Agnes Nordström tillbaka. Lina Claesson, som inte spelade p.g.a. en lättare fotskada är också fit-for-fight. Dessutom har vi tre nya spelare spelklara och med i truppen till Norrköping, Felicia Boström, Emelie Enjebo och Klaudia Lukačovičová. Nu har alltså coach Mady Mahdy tillgång till fler spelare och kan få en bred rotation. Han har också fått ett delikat problem att diponera spelarna i vår gameplan och att ta ut en startfemma.

Vi kommer som vanligt att inrikta oss på att följa vår gameplan, men vi kan naturligtvis inte bortse från hoten från hemmalagets amerikanska trio och heller inte släppa loss Dolphins duktiga svenska skyttar. För ovanligheternas skull har vi nu ett visst längdövertag även om Dolphins har större tyngd i sina inside-spelare. Längdövertaget ger oss större möjligheter att försvara vår egen korg, där vi är sämst i klassen på att ta försvarsreturer. Vad beträffar anfallsreturer hävdar vi oss däremot bra. Så är t.ex. Milen Hagos bästa svenska spelare och Louise Skyttevall näst bästa svenska (när nu Josefin Vesterberg lämnat Sverige) på att ta hand om offensiva returer. Vi är inte övermodiga eller segervissa, men har en bra känsla och ett klart mål att ta hem säsongens andra bortaseger.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info