Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Sparks gnistrade från trepoängslandet

18 FEB 2020 23:04
Wetterbygden Sparks vs Uppsala Basket 77-46
  • Skapad: 18 FEB 2020 23:04

77-46 ser ju ut som en riktig kross. Det var det väl egentligen också. Wetterbygden Sparks var helt enkelt det bättre laget i dag. Hemmalaget presterade bättre än normalt, medan vi inte lyckades med det vi förutsatt oss att göra.

Sparks kom in i ett flow med trepoängsskyttet i senaste bortamatchen hos Visby och var inte så mycket sämre i kväll heller. Det spelade ingen roll om vi spelade zon eller man-man. Det blev allt för många öppna lägen från distans, som hemmalaget kunde utnyttja. 39-12 blev resultatet från trepoängslandet när krutröken lagt sig. De resterande 4 poängen i poängskillnaden kom från välgörenhetslinjen. I övrigt var det inte några större avgörande skillnader mellan lagen. Hemmalaget fick dra ner några fler returer under vår korg och vi slog bort några för många passningar, men det hade inte gjort någon avgörande skillnad om inte Sparks ägt trepoängslandet som de gjorde.

Det vi tar med oss från matchen är bl.a. matchen-i-matchen i färgen, som vi vann med 26-24 även fast vi för ovanlighetens skull fick en tresekundersavblåsning mot oss. Agnes Nordström var vår bästa spelare med 11 poäng, 6 returer och 6 assist. Tyra Carlsten Handberg gjorde återigen en stark insats i Uppsala-linnet (det vita bortalinnet) och petade också i 11 poäng. Vi kommer inte att skämmas för insatsen utan dra lärdomar av det som inte fungerade bra. Coach Mady Mahdy var naturligtvis lite bitter och nedslagen när vi pratades vid efter matchen framför allt för att vi inte lyckades följa vår gameplan. Nu är det ny match på lördag mot Visby i vår hemmaarena. Då är det upp till bevis.

Vi lyckades inte få kontroll helt på Sparks Samantha Cooper, som i vanlig ordning presterade en dubbel-dubbel med 22 poäng och 10 returer.

Matchen slutade 77-46 efter periodsiffrorna 20-7, 22-16, 16-13 och 19-10.

Poänggörare Uppsala Basket: Tyra Carlsten Handberg och Agnes Nordström 11 var, Elin Ekdahl 8, Klaudia Lukačovičová 7, Felicia Boström, Emelie Enjebo, Ellinor Holmberg och Ellinor Meyer 2 var samt Lina Claesson 1.

Poänggörare Wetterbygden Sparks: Samantha Cooper 22, Emina Busatlija 8, Jelena Krsmanovic 7, Eira Borgh, Lovisa Hjern, Sarah Saba och Cajsa Uhrström 6 var, Ebba Sjökvist 5, Anna Dahl och Tilda Sjökvist 4 var samt Emma Johansson 3.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info