Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt

Storförlust i Göteborg

26 OKT 2019 20:45
Högsbo Lions vs Uppsala Basket 107-66
  • Skapad: 26 OKT 2019 20:45

I dagens match mellan Högsbo Lions och Uppsala Basket var vi inte alls med från början. En tidig 12-0 ledning för hemmalaget innan Ellinor Meyer kunde justera resultatet med en trea, men det hjälpte inte mycket eftersom Högsbo fortsatte mala på och kunde gå till periodvila med ett 20 poängs försprång. Av Uppsalas statistik kan vi utläsa hemska noll satta tvåpoängare av nio försök och hela 12 turnovers under första perioden. Coach Mady Mahdy tyckte att vi gick ut lite för rädda, lite för försiktiga och det satte en prägel på resten av matchen även om vi spelade upp oss. Nära blev det dock aldrig.

Högsbo hade satt tonen för fortsättningen. Hög intensitet följd av hög effektivitet gjorde att vi aldrig fick chansen. Vi måste ge en eloge till hemmalaget för det sätt de genomförde matchen. 54% på tvåpoängsförsöken och 45% på trepoängsförsöken talar sitt tydliga språk, när vi också kan konstatera att på våra totalt 27 turnovers gjorde Högsbo 27 poäng och på de 19 offensiva returer laget tog satte man 19 poäng. Det var helt enkelt Högsbos match i sin egen hemmaborg. En bra läxa att lära av och vi kan ändå vara nöjda med anfallsspelet, men inte med det sätt vi försvarade oss på. 107 poäng i baken svider som en gammaldags aga.

Lisa Bolander tangerade säsongsbästa 12 poäng, även om skärpan på tvåpoängarna inte var den bästa. 12 poäng levererade även Milen Hagos, som också rev ner 6 offensiva returer. Milen är faktiskt näst bästa svenska efter Uppsalabekantingen Sandra Hansson i att ta offensiva returer. Skulle vi räkna om statistiken i förhållande till längd framstår hennes prestation i den här statistikkategorin som än bättre. Jasmine Weatherspoon var på plats under vår egen korg och rev ner 1+8 returer innan hon blev utfoulad i mitten av 4Q.

Matchens bästa spelare var utan tvekan Högsbos Cassandra Nofuente med 19 poäng och 14 assist. Dubbel-dubbel presterade också Kourtni Perry med 17 poäng och 11 returer.

Nu har vi halvannan vecka på oss att begrunda dagens match, dra rätt slutsatser och fokusera på nästa hemmamatch mot Wetterbygden Sparks.

Matchen slutade 107-66 efter periodsiffrorna 27-7, 31-24, 23-15 och 26-20.

Poänggörare Uppsala Basket: Lisa Bolander och Milen Hagos 12 var, Louise Skyttevall 11, Ellinor Holmberg 10, Malica Monk 8, Elin Ekdahl och Ellinor Meyer 5 var samt Jasmine Weatherspoon 3.

Poänggörare Högsbo Lions: Aliyah Huland El 22, Cassandra Jayne Nofuente 19, Kourtni Dinae Perry 17, Elin Fredrikson 15, Ieva Ivaskeviciute 9, Ida Fredrikson och Hanna Halilovic 8 var, Linda Karlsson 7 samt Elin Johansson 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info