Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Umeå över dagen

13 DEC 2019 18:09
A3 Basket Umeå vs Uppsala Basket söndag 15:e december kl. 15:30, Umeå Energi Arena
  • Skapad: 13 DEC 2019 18:09

På söndag gör laget en daytrip till Umeå för att spela mot regerande svenska mästarinnorna från A3 Basket. OBS! Ändrad starttid – uppkast kl. 15:30.

En annorlunda match i serielunken. Det är väl ingen i basketSverige, som tror på något annat än en hemmaseger. Vi slipper alltså oket av måste- och/eller ödesmatch och kommer att åka upp för att ha kul i Umeå Energi Arena och förhoppningsvis kunna få med oss en hel hop av lärdomar om A3 och hur vi själva tacklar en av säsongens favoriter.

Ändå ställs vi inte för, i våra ögon, någon hopplös uppgift. A3 har inte övertygat fullt ut i inledningen av grundserie. 5-2 är resultatet hittills och båda förlusterna har kommit på hemmaplan mot Norrköping Dolphins och Telge Basket. Dolphins segrade med 13 poäng (58-71) efter en stark laginsats grundat på ett effektivt försvarsspel. Bara två veckor innan var Dolphins på besök i SEB USIF Arena och slog oss med 10 poäng, efter att vi helt föll igenom i 3Q, då vi endast lyckades sätta två poäng. Norrköpings goda exempel är något vi tar med oss inför söndagen.

Till bilden hör också att A3 har ett tufft spelprogram i helgen, då de möter Visby Ladies på hemmaplan på lördag. Ett Visby som kommer nytända efter förändringarna i ledarstaben och lär vara sugna på att visa att laget kan, även om också Visby har ett tufft helgprogram. De har lyckats para ihop ”norrmatcherna” och möter Luleå Basket på fredag kväll.

Nu har hemmalaget bara spelat sju matcher i grundserien den här säsongen, men resultatraden, tabellplaceringen och poängskillnaden avskräcker inte. 71,4-70,0 är den genomsnittliga vinstmarginalen hittills, mot att mästarinnorna förra säsongen spelade i snitt 84,3-65,1. Alltså färre gjorda mål och fler insläppta poäng är facit så här långt in på säsongen. Annars har naturligtvis A3 en imponerande startuppställning med idel importer, som alla är tvåsiffriga. Då finns också också bl.a. finska Sofia Pelander, vår Sandra Hansson samt Sundsvallsbördiga Isabelle Edholm och jämtska Danielle Elvbo att tillgå i laget. Från förra säsongen har laget tappat tyskan Ama Degbeon, kroatiskan Nina Dedic och svenska landslagsspelaren Abigail Glomazic (ex Asoro) till polska ligan, medan Hollie Mershon har tagit timeout från elitbasket. Kvar av importerna från förra säsongen är vår Tiffany Brown, kroatiskan Jelena Ivezic och fransyskan Alyssa Lawrence. In i laget har kommit amerikanskan Lajahna Drummer (direkt från college, UCLA) och serbiskan Tamara Radojac (från polska ligan, Bydgoszcz). I veckan har A3 också gjort klart med Natahlie Fontaine, som rehabat hemma i Stockholm i höst efter att förra säsongen spelat med franska Tarbes.

Det är alltså en svår, men inte omöjlig match, vårt skadedrabbade, hemsnickrade Uppsalalag ställs inför. Det vi upplever som vårt största hinder är alla dessa knän som skadas. Vare sig Louise Skyttevall eller Jasmine Weatherspoons knäskador har tillåtit träning den här veckan och de lär knappast komma till spel i Umeå.

Om du inte tar dig till det som tidigare hette Gamliahallen i Umeå kan du se matchen på SolidSport. Du blir månadssupporter och ser matchen här.

Det lackar snabbt mot jul nu och vår nästa hemmamatch och sista match före jul- och nyårsledigheterna spelar vi på fredag 20:e december. Vi ska försöka bjuda på lite julstämning inför den kommande högtiden. Vårt evenemang kommer att nå en större publik än normalt eftersom SVT annonserat att de kommer att sända matchen.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info