Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Lönnström @basketfoto

Utklassning, eller?

21 DEC 2019 00:47
Uppsala Basket vs Luleå Basket 55-85
  • Uppdaterad: 21 DEC 2019 00:47

30 poäng. Utklassning! Eller?

Det beror naturligtvis på med vilka ögon man ser matchen. Uppe i norra Sverige tycker man säkert att det var en naturlig utgång av fighten mellan ligans ledande lag och det lag som ligger på tionde plats. Det kan även vi i mellanSverige stämma in i, men det är inte hela sanningen. Som vi ser det i Uppsalatrakten gjorde vi en strålande inledning. Så strålande att vi kunde gå till periodvila med en trepoängsledning efter aggressivt spel med fart och fläkt. Tidig ledning med sex poäng som stod sig halva första perioden innan gästerna kunde knapra in försprånget till bara tre poäng när det blev dags för periodvila. Sämre andra och tredje period innan vi var med i spelet igen i sista perioden. Vändningen kom efter knappt halva andra perioden när Luleå kunde ta över ledningen i matchen för första gången (20-21). En timeout hjälpte inte utan gästerna kunde gå till halvtidsvila med en tolvpoängsledning. Det var här och i tredje perioden vi förlorade matchen. Från helt okej skytte från golvet i 1Q på 37,5% kunde vi bara prestera 29,4% i 2Q och inte godkända 11,8% i 3Q. Det berodde inte bara på uselt skytte utan på att Luleå inte gav bort några bra lägen och att vi faktiskt hade ren och skär otur med kantring ut i stället för några mm till vår fördel.

Ser vi till hela matchen förlorade vi den på tvåpoängsskyttet och straffkasten. Hade vi haft samma procent på tvåpoängsskyttet som Luleå hade vi haft 22 poäng till där. Vi har inga synpunkter på domarnas bedömningar, men hade vi också fått gå till straffkastlinjen i förhållande till antalet fouls hade vi med vår skottprocent på straffkasten plockat in 5 poäng till. Det räcker inte riktigt hela vägen fram till 30 poäng, men det hade knappast kunnat kallas utklassning.

Vi har naturligtvis all respekt för den match Luleå gjorde hos oss i SEB USIF Arena. Nu fick vi komma till spel helt utan importspelare medan Luleå startade med tre spelare som luktat på och spelat i WNBA och en svensk landslagsspelare. På bänken i motståndarlaget satt också en montenegrinsk landslagsspelare, en svenska precis hemkommen från college och tre unga Luleå-talanger. Givet förutsättningarna gjorde vi en mer än godkänd match och kan gå till helgfirandena stolta över den insats vi gjorde.

Inte heller coach Mady Mahdy var särskilt nedslagen efter matchen. Han var nöjd med vår insats, men beklagade att vi inte förmådde hålla den intensitet vi hade i första perioden hela matchen igenom.

Matchen i matchen mellan Chioma Nnamaka och Uppsala Basket vann Chioma som var poängbäst i matchen med 18 poäng. Matchen mellan DU18-landslagspelarna Lisa Bolander och Matilda Ekh, där båda hade lite mer än 24 minuters speltid får vi väl säga att Lisa vann med 13-12 i poäng efter 12-8 i poäng från golvet.

Jul- och nyårsferierna kommer nu lämpligt in för att slicka såren och trappa upp träningen. Tyvärr visade sig Jasmine Weatherspoons knäskada vara en skada på menisken som måste opereras. Vi vet inte riktigt läget med Louise Skyttevall, men kan konstatera att det inte är en korsbandsskada. Alla förstår väl att vi måste komplettera truppen om vi ska nå målet slutspel. Mer om det senare. Nu önskar vi alla våra läsare och följare en riktigt fröjdefull jul. Vi återkommer i mellandagarna med information om vårt Skills Camp och New Year Challenge.

Matchen slutade 55-85 efter periodsiffrorna 18-15, 13-28, 7-20 och 17-22
Poänggörare Uppsala Basket: Lisa Bolander 13, Ellinor Holmberg 11, Elin Ekdahl 9, Agnes Nordström 7, Lina Claesson och Milen Hagos 5 var, Ellinor Meyer 3 samt Josefin Gelin 2.
Poänggörare Luleå Basket: Chioma Nnamaka 18, Natisha Hiedeman 16, Ivey Slaughter 13, Matilda Ekh 12, Milica Jovanovic 8, Emma Karamovic och Mathilda Åhlberg 7 var samt Felicia Camara-Ponturo och Jenny Södersten 2 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info