Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Vi välkomnar lejoninnorna från Högsbo

14 FEB 2020 11:25
Uppsala Basket vs Högsbo Lions lördag 15:e februari kl. 14:30, SEB USIF Arena
  • Skapad: 14 FEB 2020 11:25

Vi har nu haft närmare två veckor på oss att spela ihop laget sedan senaste bortamatchen hos Telge Basket. Det började bra i Södertälje, men alla våra misstag kostade oss segern eller åtminstone en jämn match. Telge vann med 28 poäng. Hemmalaget gjorde 37 poäng direkt från våra turnovers. Sättet vi förlorade på har vi nu dragit erfarenheterna ifrån och sedan lagt matchen på hyllan för glömda matcher.

Vi kommer nu i vårt möte med Högsbo Lions på lördag eftermiddag naturligtvis att vara mer rädda om bollen och överväga våra passningar bättre utan att för den skull ge avkall på vår gameplan med fart i ben och boll. Coach Mady Mahdy har till den här matchen tillsammans med laget även gjort en anpassning till det motstånd vi möter.

Högsbo Lions, som är serieledare och hämtade silvermedaljerna i Svenska Cupen, blir en hård nöt att knäcka. Laget har hittills gjort i snitt över 80 poäng per match och leder skytteligan med 1 128 poäng. Importtrion från över där med kanadensiska pointguarden Cassandra Nofuente, amerikanska guarden Aliyah Huland El och amerikanska centern Kourtni Perry är duktiga skyttar och tillsammans svarar de för över hälften av Högsbos poäng. Huland El är ett hot från alla positioner medan Perry gör sig bäst i färgen. Nofuente tillsammans med Ida Fredriksson är största hoten från trepoängslandet. Vi måste också nämna Hanna Johanssons lillasyster Elin, som kommit tillbaka starkt den här säsongen efter skada. Apropå Elin, systrar och skador har tyvärr Ida Fredrikssons lillasyster Elin drabbats av en allvarligare knäskada i näst senaste grundseriematchen mot Mark Basket. Även i övrigt har coach Jonas Fredriksson fått ihop ett välspelande och effektivt lag.

I vårt möte i Gothia Arena, i slutet av oktober, var helt enkelt Högsbo det bästa laget. 107 poäng i baken sved som en gammaldags aga på samma ställe. Nu har vi ett delvis nytt, förstäkt lag, där vi egentligen bara saknar Louise Skyttevall, som fortfarande leder vår skytteliga efter åtta spelade matcher innan korsbandsskadan satte stopp för vidare spel denna säsong. Vi har haft lite småskador och lättare förkylningar, men coach Mady var optimistisk när vi pratades vid tidigare i veckan.

Vi har full respekt för Högsbo Lions och det som laget presterat hittills under säsongen. Samtidigt har vi särskilt goda, inspirerande minnen från återkvalet mot Högsbo i SEB USIF Arena för tre år sedan, då Kristina Tattersdill i matchens sista skälvande sekunder stal bollen från Högsbo och via Louise Skyttevall levererade en passning till Heather Butler, som kunde sätta matchens sista och helt avgörande poäng på buzzern till 70-68.

Det är i första hand vi, IK Eos, Mark Basket och Visby Ladies som kämpar om den sista slutspelsplatsen. Vi har fortfarande goda chanser att ta den, om resultaten i kvarvarande matcher går vår väg. Tillåt oss spekulera efter helgen när vi har bättre på fötterna. Vi kan till och med förlora mot Högsbo och ändå ha slutspelsplatsen inom räckhåll. Givet det så vore det naturligtvis en extra bonus och en given boost för självförtroendet med en seger på lördag. Det är klart att vi går för det. Kom och se själv hur vi klarar uppdraget. Glöm inte att det är uppkast kl. 14:30.

GO RED

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info