Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Vi ville så mycket men det ville sig inte för oss

07 NOV 2019 00:50
Uppsala Basket vs Wetterbygden Sparks 53-66
  • Uppdaterad: 07 NOV 2019 00:50

Det började så bra. Jasmine Weatherspoon hoppade högre än längre Anna Dahl, tog uppkastet och anslog tonen på matchen. När hon dessutom gjorde matchens första poäng och Louise Skyttevall spädde på med ytterligare två poäng anade vi en seger i sikte. Aningarna förstärktes när vi kunde gå till periodvila med fyra poäng efter en stark avslutning i periodens sista minut av just Jasmine. Särskilt som vi lyckades hålla Wetterbygdens och hela SBL´s poängledare på bara fyra poäng.

Vi tappade i 2Q, men var inte mer än tre poäng ner när vi gick till halvtidsvila. Sedan började det gå emot oss. Det som såg ut som ett stegfel från läktaren resulterade i en 3:a för Sparks, tätt följt av en tvåpoängare som (från läktaren) såg ut att föregås av en offensiv foul. Visserligen klev då Malica Monk in i handlingen och svarade för sina första och enda poäng i matchen från golvet – två tvåor och en trea. Helt plötsligt var vi bara en poäng ner i mitten av 3Q. När sedan Lina Claesson gjorde en av de treor hon är så duktig på var vi  i ledningen igen. På de sista fyra minuter i 3Q lyckades vi sedan bara med ett straffkast medan motståndarna vräkte i 11 poäng från golvet. Nio poängs underläge inför sista perioden är inte ointagligt, som vår eminenta speaker förklarade det, men när sedan strömmen gick ur den stora resultattavlan i mitten av den sista perioden tappade vi också energin, trots att Elin Ekdahl med en trea gjorde att det var match igen och vi var bara fyra poäng ner. De sista fyra minuterna av matchen spelade Sparks hem med 11-0 innan Louise Skyttevall fick sätta punkt med en tvåa.

Inledningen och det defensiva aggressiva spelet är något vi tar med oss i fortsättningen. Samantha Cooper fick större utrymme ju längre matchen led. Som den lagspelare Cooper är klev hon inledningsvis åt sidan för att bädda för sina lagkamrater, där landsmaninnan Sarah Saba fick fritt fram och kunde prestera 25 poäng. Cooper kom igen och gjorde en dubbel-dubbel för femte matchen i rad med 18 poäng och 18 returer.

Jasmine gjorde sin bästa match för oss med 19 poäng, 11 returer och 3 assist, vilket gav henne 23 effektivitetspoäng. Faktum är att det var Jasmines bästa match på svensk mark. I Visby Ladies kom hon upp i 22 effektivitetspoäng efter 10 poäng och 12 returer. Motståndet i den matchen frågar du dig naturligtvis. Wetterbygden så klart på hemmaplan svarar vi då. Vi måste också nämna Louise Skyttevall som trots mindre lycka på skotten från distans ändå blev tvåsiffrig och Elin Ekdahl vars starka defensiva jobb inte sticker ut i statistiken, men ändå är ack så viktigt.

Sammanfattningsvis är intrycket att vi nära på ville för mycket och att vi i flera anfall försökte avgöra från lägen som inte var lägen och i stället forcerade fram avslut som inte borde ha varit avslut. Nu har vi två och en halv vecka på oss när landslagsfönstret stänger ligaspelet att scouta motståndet, slipa på spelidéerna, tvåpoängsskyttet och allt det som coachduon ser att vi kan förbättra innan (hugaligen) en ödesmatch väntar på ön i Jasmines tidigare hemmaborg ICA Maxi Arena. Innan vi stänger måste vi också framhålla sättet vi vårdade bollen på i kväll. Helt acceptabla 12 turnovers mot det tidigare snittet på 22 per match. 66 i baken mot ett lag som tidigare gjort 73 poäng i snitt per match är heller ingen katastrof.

Matchen slutade 53-66 efter periodsiffrorna 17-13, 10-17, 13-19 och 13-17.
Poänggörare Uppsala Basket: Jasmine Weatherspoon 19, Louise Skyttevall 11, Malica Monk 9, Lisa Bolander och Elin Ekdahl 4 var samt Lina Claesson och Ellinor Meyer 3 var.
Poänggörare Wetterbygden Sparks: Sarah Saba 25, Samantha Cooper 18, Lovisa Hjern 11, Emma Johansson 4, Eira Borgh 3, Jelena Krsmanovic och Cajsa Uhrström 2 var samt Ebba Sjökvist 1.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info