Hoppa till sidans innehåll

Wetterbygden på besök

05 NOV 2019 19:13
Uppsala Basket vs Wetterbygden Sparks, onsdag 6:e november kl. 19:00, SEB USIF Arena
  • Skapad: 05 NOV 2019 19:13

Wetterbygden Sparks från Huskvarna är en relativt ung klubb, som bildades 2014. Sparks springer ur Forum Basket och Sanda BBK med dåvarande Riksbasketgymnasiet, som flyttades till Kinna 2014. Redan efter fyra säsonger kunde laget debutera i högsta ligan.

Wetterbygden lyckades ta sig till slutspel redan under debutssäsong, där dock A3 blev för svåra. Sparks avslutade säsongen med bara en import, spanjorskan Jelena Krsmanovic, som nu gör sin femte säsong med laget. Då hade amerikanskan Hannah Greeen redan lämnat i september och Stephanie Gardner dragit till Australien innan den säsongens sista match. Lagets stora stjärna Louice Halvarssson återfinns den här säsongen inte oväntat i Europa för spel med franska Tarbes under ledning av vår förre landslagscoach Francois Gomez. Lämnat från förra säsongen har också Rakel Gyberg och Sofia Hägg gjort efter bara en säsong i laget. I stället har truppen förstäkts med två amerikanskor Sarah Saba och Therese Ekhelar, varav den senare lämnade laget i förra veckan samt kanadensiskan Samantha Cooper. Även nyttiga Lovisa Hjern från Norrköping Dolphins har anslutit till laget. Just Cooper har visat sig vara en succévärvning. Hon är svenska basketligans främsta poänggörerska och tillika bästa returtagerska hittills. Hon är den enda spelare som gjort dubbel-dubbel i alla spelade matcher. Om formen håller i sig, samtidigt som stjärnorna i norr fortsätter gnistra svagare än väntat, är det inte omöjligt att hon kanske utses till säsongens kommande MVP. Kom ihåg var du såg henne först. Bara det värt att ta sig till Rosendal för att uppleva.

Vi har likartade resultat mot samma motstånd hittills i grundserien, även om Sparks har ristat in två segrar och två förluster i resultatraden. Vinst i premiären borta hos Eos för Sparks, där vi nådde ett oavgjort resultat, som vi egentligen uppfattar som en seger efter ordinarie speltid. Förlust hemma mot Telge och förlust borta hos Högsbo för både oss och Sparks, där vi bjöd Telge ett bättre motstånd än Sparks. Hur det gick för oss i Frölunda behöver vi inte kommentera mer. Vi har mötts tidigare under säsongen under försäsongsturneringen John Bauer Cup, då Wetterbygden med fullt lag blev för svåra för oss utan importer. Seger till Sparks med 80-52, där tidigare nämnda Cooper visade vad hon går för.

Tittar vi på statistiken så har vi ett område vi klart måste förbättra. Och det är tvåpoängsskyttet. Här är vi sämst i klassen med bara 30% träffsäkerhet. Ändå har vi ett lag med bra skyttar – vi är bäst av alla när det kommer till straffkastskytte och vi gör även bra ifrån oss i trepoängsskyttet, helt godkända 33%. Att det inte går bättre med skyttet nära korgen beror naturligtvis på att motståndarna gör svårt för oss och att vi tar avslut i lägen, där vi borde ha tagit ett annat beslut.

När vi pratade med coach Mady Madhy inför matchen så var han nöjd med förberedelserna inför matchen. Vi ska naturligtvis spela vårt spel med fart i boll och ben, som vi har lyckats bra med, framför allt hemma, men vi kan ju inte låta bli att snegla på hur vi ska hantera Cooper. Där har coach Mady några drag i taktikpåsen, som ska kunna begränsa hennes prestationer, även om vi inte kommer att kunna nolla henne. Coach Mady reser också några frågetecken hur Sparks kommer att spela utan hemskickade Ekhelar, som ju var tänkt att axla Halvarssons roll. Det får visa sig under matchens gång, men även här har coach Mady förberett några olika spel.

Förlusten senast har vi nu dragit erfarenheterna ifrån och förträngt till de mentala bakvattnen. Nu är det dags att visa att TJEJER KAN, framför allt att UPPSALATJEJER KAN.

När vi ändå är inne på bak (ursäkta) så kommer vi att erbjuda en alldeles extra upplevelse i samband med matchen. Leijon Stenugnsbageri & Konditori har, dagen till ära, tagit fram en egen variant av årets Gustav Adolfs bakelse, som du kan avnjuta i vår kiosk till ett facilt pris.

Trivia

Kvällens matchvärd är ingen mindre än Leijon Stenugnsbageri & Konditori med butiker i Årsta, Svava Galleria och Grindstugan. Frida Leijon är en av Sveriges bästa (om inte den allra bästa) konditorer och har tävlat på allra högsta nivå som bagare och konditor, både i Sverige, Europa och världen. Hon sitter nu i juryn för tävlingen Årets konditor, en tävling hon själv vann 2016.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram     

Bjerking_org.jpg

    

  

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@uppsalabasket.s...

Se all info