Hoppa till sidans innehåll

3x3 i helgen

2018-06-15 11:38
Lördag 16:e juni kl 10.00-15.00, Solviksparken/SEB USIF Arena
  • Uppdaterad: 2018-06-15 11:40

För två år sedan, en regnig junidag, ägde en trevande premiär av vår 3x3 turnering rum i Fyrisskolan. Ett år senare i ett strålande försommarväder skedde en uppföljning av det som nu är ett årligen återkommande arrangemang. I år genomförs turneringen 16 juni i Solviksparken/SEB USIF Arena i ett härligt sommarväder.

Vi har i år ett litet annorlunda koncept. Huvudtävlingen genomförs i åldersklasserna 12-18 år för pojkar, flickor och mixade lag mellan kl. 10.00-15.00. Efter 15.00 blir det några seniormatcher, som vi tror blir mycket sevärda. Det ryktas bl. a. att Uppsala Basket (herr) stora stjärna, säsongens MVP i Svenska Basketligan herr och med i landslagstruppen för 3x3 Axel Nordström, kommer att spela.

Ursprunget till 3x3, street basket, har nu tagit plats i finrumet och fått en större betydelse i basketvärlden när det blir en olympisk gren i Tokyo om bara två år. Det gör att vi kommer att ha med 3x3 i vårt träningsutbud under de öppna sommarträningarna och framöver.

Vi lovar en fantastisk basketdag med roliga matcher, skön musik från vår DJ, sedvanlig kiosk, grillat i samarbete med Rosendal 17 Kök och Bar och naturligtvis gemenskap och glädje. Basket är kul.

Det finns plats för fler lag i ungdomsklasserna så ring in dina kompisar och anmäl dig här. Mer information om turneringen hittar du här.

Välkommen!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info