Hoppa till sidans innehåll

3X3 NEW YEAR TOURNAMENT

31 DEC 2018 17:04
4 klasser, 18 lag, 70 deltagare och 35 matcher
  • Uppdaterad: 31 DEC 2018 17:04

På årets näst sista dag startade vi i Uppsala Basket i år en ny tradition med en 3x3 turnering i mellandagarna. Det blev till slut 18 deltagande lag (ett WO) med runt 70 spelare som gjorde upp i fyra olika klasser om segrarna. Ett stort åldersspann med den yngste född 2006 och den äldste deltagaren född 1963 delade golvet med glädje. Succé igen är hur vi enklast beskriver dagen. 35 matcher under mer än sex timmar på två planer med vår Ellinor Holmberg och hennes Lukas Friberg, som föredömligt höll i trådarna. Det blev en lång och lyckad basketdag. Basket är kul.

Om vi börjar med ungdomsklasserna så stod finalen i P05/06 mellan Knivstas lag 2 och Bucks från Uppsala. Det blev en helt jämn match, som vanns av Knivsta med 8-7, till stor del beroende på ett längdövertag. Knivsta ställde upp med ett mixat lag.

I klassen F03/05 spelades finalen mellan Esters änglar och Freddes lag. Esters änglar kom från en vinst i sommarturneringen, men fick se sig besegrade av Freddes lag med 11-9.

I klassen P02/04 ställdes sommarturneringens vinnare Oreo mot P02 Uppsala, P02 tog lekfullt hem segern med 12-7, men Oreo stretade bra emot länge.

I den äldsta klassen deltog Enköping med två lag, dels Legends of Enköping (LE), dels EOS, som inte står för Lundalaget utan uttyddes Enköping Old School. Klassen kompletterades med P02-laget, som senare också vann P02/04 klassen. Här visade sig ungdom slå erfarenhet, men jämnt var det. Så jämt att LE tvingade fram förlängning, där P02 satte avgörandet till 16-15.

Till nästa år ska vi försöka ha lite längre framförhållning och försöka få fler lag i 35+ klassen, men dessförinnan genomför vi sommarturnering i juni före midsommar. Håll ögon och almanackor öppna.

Till slut återstår inte annat än att tacka er alla som ställt upp för oss under 2018 och gjort att vi kunnat bjuda på många basketupplevelser. Tack till sponsorer och samarbetspartner, medlemmar, spelare, tränare, funktionärer, ideellt arbetande, publik, följare på hemsida och sociala medier samt alla er andra som visat ett intresse och stöttat oss i det vi gör. Sist men inte minst vill vi önska er ett gott slut och ETT GOTT NYTT ÅR.

PS. Vi syns väl i hallen på trettondagen då Telge Basket står för motståndet. DS

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info