Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt

Besvikna hemmatjejer

03 NOV 2018 20:07
Uppsala Basket vs Högsbo Lions 70-82
  • Uppdaterad: 03 NOV 2018 20:07

Det var ett gäng rejält besvikna Uppsala-tjejer som vi träffade efter matchen. De ville så gärna vinna i dag. De gick ut med rätt inställning och kämpaanda om varenda boll och gjorde en riktigt bra insats under 87,5% av match. Vi hade ledningen inför sista perioden och det var helt jämnt (70-70) när 3,5 minuter återstod att spela då initiativkraften verkade avta och energin sinade. Trots tre time-out kunde vi inte gräva oss upp ur den grop vi hamnat i. Högsbo kunde avsluta dessa sista 3,5 minuter med 12-0, varav 6 poäng på straffar eftersom vi gjort fem lagfoul.

Det går naturligtvis att ha flera åsikter om 25 dragna fouls, som i sin tur resulterade i 33 straffkastförsök till motståndarna. Ett aggressivt spel med övertända spelare, där varje kroppskontakt blev till en foul är en tolkning. En annan tolkning från läktarna är att 25-13 i dragna foul respektive 8-33 i tilldömda straffkastförsök inte på något sätt speglade det som skedde på plan. Det är domarna som bestämmer och sätter nivån, vilket vi kanske borde ha anpassat oss efter på ett bättre sätt. Vi gjorde flest poäng från golvet, men 24-8 från välgörenhetslinjen blev helt avgörande.

Vi kan inte annat än gratulera Högsbo till säsongens första bortavinst och samtidigt konstatera att Hanna Johansson, Ieva Ivaskeviciute och Natalie Roslund, som var med på golvet för halvannat år sedan i återkvalet, nu fick revansch för den snöpliga förlusten då. Postspelarna Hanna Johansson och Alexis Hyder var helt dominerande i Högsbo under korgarna, särskilt Hyder med 8 offensiva returerer och 20 poäng från färgen. Samtidigt var Tiasha Gray en framstående skytt med 30 poäng. Hon fick den här matchen gå till straffkastlinjen 16 gånger mot 5 gånger i snitt under de tidigare fyra matcherna. Tillsammans gjorde amerikanskorna 55 av lagets 82 poäng.

I vårt Uppsala klev alla spelare fram som deltog i matchen. En bra defensiv, om än för aggressiv i domarnas ögon. Kamp om alla lösa bollar och en helt OK returtagning. Som vanligt en strålande match av Agnes Nordström med en dubbel-dubbel (14 poäng, 11 returer) och dessutom 5 assist och 2 steal. Förutom insatsen i matchen vill vi också gratulera Agnes till alldeles jämna 30 år på måndag. Bland födelsedagsbarnen vill vi också gratulera coach Janne Hänninen som fyller år på torsdag efter några fler år på jorden än Agnes.

Till lagens färgstarkaste spelare utsågs Ellinor Holmberg och Tiasha Gray.

Efter matchen gjorde vår Daniel Bergin en intervju med Erica Idestål som du hittar här på vår YouTube-kanal.

Matchen slutade 70-82 efter periodsiffrorna 22-20, 18-18, 23-23 och 7-21.
Poänggörare Uppsala Basket: Agnes Nordström 14, Ellinor Holmberg 13, Shereen Sutherland 12, Erica Iderstål 10, Louise Ovner 9, Ndey Ramou Jeng 6 samt Elin Ekdahl, Lena Frederiksen och Quy Nguyen 2 var.
Poänggörare Högsbo Lions: Tiasha Gray 30, Alexis Hyder 25, Ida Fredrikson 7, Ieva Ivaskeviciute 6, Hanna Johansson 6, Elin Ljungberg 4 samt Natalie Roslund och Kristin Seman 2 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info