Hoppa till sidans innehåll

Eltidrottseminarium med inspiration

19 SEP 2018 13:39
  • Uppdaterad: 19 SEP 2018 13:39

I går genomfördes ett inspirationsseminarium i IFU Arena organiserat av Uppsala Basket (damligaföreningen), IK Sirius IBK (innebandy), Almtuna IS (ishockey), Uppsala BOIS (bandy) och GUSK (fotboll) tillsammans med Sh bygg, sten och anläggning samt Uppsala Sportfastigheter.

Seminariet inleddes med att vår Agnes Nordström berättade om sin karriär, beslut hon tagit under åren samt beslutsamheten att fortsätta karriären trots skador och motgångar. Agnes berättade också om beslutsamheten att utbilda sig inom sina intresseområden, samtidigt som hon fortsatte att bedriva en professionell satsning på sin favoritsport. En satsning, som för Agnes del, lett till flerfaldiga landslagsuppdrag, SM-guld och proffsspel på Kanarieöarna.

Agnes avlöstes på scenen av mentala coachen Gunnar Söderström, som berättade om det mentalas betydelse för prestationen med flera exempel på individer, som på olika sätt upptäckt förmågor, som de inte hade en aning om att de ägde. Gunnar gav också exempel på hur mentala övningar kan förbättra den fysiska prestationen.

Inspirationsföreläsningarna avslutades av Cecilia Kohonen med tidigare landslagsuppdrag inom både fotboll och innebandy. Cecilia pratade om vikten av att ta och stå för sina beslut, ha mod att ta beslut och ha mod att ändra tagna beslut som inte blev så bra som det var tänkt inom såväl idrotten som arbets- och familjelivet.

Efter en kort gruppdiskussion vidtog en paneldiskussion utifrån gruppdiskussionerna med inspiratörerna, representanter från Uppsala kommun och Uppsala Universitet samt Sh Bygg´s vd Lars Svensson från näringslivet.

Runt 150 elitsatsande tjejer samt några äldre eldsjälar, genuint intresserade av unga idrottstjejers möjligheter att nå framgång, kom och lyssnade.

Några dagar före oss i Uppsala inleddes i Lund en liknande satsning, men med ett något annorlunda anslag. Där har fyra damelitföreningar gått samman i en gemensam satsning för att stötta varandra och bidra till bättre förutsättningar för tjejer att utöva sina idrotter i Lund. En av de deltagande föreningarna är vår ligarival IK Eos.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info