Hoppa till sidans innehåll

INGET QVAL

2018-03-21 11:15
  • Uppdaterad: 2018-03-21 11:17

Enligt ett pressmeddelande från Svenska Basketbollförbundet ställs kvalet in och de tre lagen som skulle ha gjort upp om två platser i nästa års Basketliga får alla plats i högsta serien

Pressmeddelandet:

"Förbundsstyrelsen har, på inrådan av Svenska Basketbollförbundets Tävlingsutskott, beslutat att utöka antalet lag i Basketligan dam (BLD) från 10 lag till 11 lag säsongen 2018/2019. Det innebär att kvalet blåses av och att alla tre lag, Uppsala, Wetterbygden och Högsbo, har en plats i BLD nästa säsong. 

– Tävlingsutskottet har bedömt dessa lag som stabila organisationer som kommer att stärka BLD, säger TU:s ordförande Jonas Emilsson. Från säsongen 2019-2020 kommer BLD att innehålla 12 lag.

I helgen stod det klart att kvalet skulle stå mellan Uppsala, Wetterbygden och Högsbo om två platser i BLD. AIK Basket kunde inte uppfylla kraven för deltagande och deltog därför inte. Istället för att genomföra ett kostsamt kval mellan tre föreningar som alla uppfyller alla krav beslutade TU att rekommendera Förbundsstyrelsen att utöka Basketligan dam. Både Wetterbygden och Högsbo har under året visat hög klass och jobbar på ett sätt som visar att de är redo för nästa nivå. De finns på orter som idag inte har ligabasket och ger BLD en bättre geografisk spridning.

Det innebär 11 lag kommande säsong förutsatt att resterande lag klarat sina ”hearings” med Tävlingsutskottet. Från och med säsongen 2019/2020 så ska BLD innehålla 12 lag vilket ger en rak serie med 22 st grundseriematcher. Detta upplägg är logiskt, gör det tydligare för fans och media och har förankring bland föreningarna. Syftet är att stärka BLD och svensk dambasket."

Vi återkommer med fler kommentarer.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info