Hoppa till sidans innehåll
Foto: Uppsala Basket

Idrottens dag med fler helgtips

21 SEP 2018 15:40
Idrottens dag 23/9 hos Turbo kl 09.00-11.30 och 12.30-15.00
  • Uppdaterad: 21 SEP 2018 16:31

På söndag 23:september anordnar Upplands Idrottförbund Idrottens dag. Dagen genomförs hos Turbo Sport & Adventure och alla bjuds in att delta. Vi är naturligtvis på plats med spelare från vårt ligalag för att guida dig i olika aktiviteter, främst med inriktning på basketplanen och skottävlingar mot de parallella korgarna. Nu ryms inte hur många som helst i Turbos lokaler utan det är först till kvarn som gäller. Du kan läsa mer om Idrottens dag här. Här hittar du också information om Turbo. I onsdags var vi också på plats hos Turbo då alla Uppsalas skolbarn var inbjudna till att delta i olika aktiviteter.

Går du till Turbo på förmiddagen är SEB USIF Arena platsen att vara på under eftermiddagen. Med uppkast 13.30 spelar Uppsalas damettalag sin seriepremiär mot stjärnorna från Luleå, Luleå Stars. I Uppsalas damettalag spelar fyra spelare med ligaerfarenheter Zanna Bäckman, Martine Landström, Ida-Maria Larsson och Ellinor Meyer. Nya i laget är tvillingarna Alexandra och Erika Fargo från KFUM Central, som ju lade ner sin elitsatsning i brist på hallar i centrala Stocholm. Inom parentes så är det inte mamma Sofia, som inte heller är född 1900 och alltså enligt lagsammanställningen skulle vara 118 år utan Alexandra som finns med i truppen. Återbördad till modershuset är också Jasmine Gutenberg efter två säsonger i Västerås. Det ser trots ett starkt Uppsala ändå ut att bli en sevärd, oviss och spännande kamp då även Luleå innehåller spelare med ligaerfarenhet. Vad sägs om namnen Felicia Camara-Ponturo (Visby Ladies), Elin Lomgren (Luleå Basket), Elin Setzman (Luleå Basket och Östersund Basket) och Felicia Visscher (Östersund Basket och Luleå Basket).

Har du inte fått nog av basket ska du naturligtvis också stanna kvar och titta på herrettalaget som gör sin seriepremiär 16.00 mot KFUM Blackeberg.

Trivia

Ny i herrlaget är bl a Rickard Eriksson, som spelat i SBL i över 11 säsongen och därutöver flera säsonger i den dåvarande fristående ligaföreningen. Rickard är basketfostrad i Blackeberg. Under Rickards tid i Ockelbo var han lagkamrat med nuvarande elitdomaren Rickard Eriksson. För att skilja de båda Rickard åt kallades Rickard, som finns på plan på söndag, för Blacke, medan domar-Rickard gick under tillnamnet Ljusdal.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info