Hoppa till sidans innehåll

Ladies kommer till stan

2018-01-05 14:56
Uppsala Basket vs Visby Ladies lördag 6:e januari 2018 kl. 15.00, SEB USIF Arena
  • Uppdaterad: 2018-01-05 15:18

GOTT NYTT ÅR alla goda läsare. Något vi också önskar laget. Vi trodde och vi hoppades att mötet hemma mot AIK skulle vända trenden, men tyvärr. AIK visade sig vara mer motiverat och taggat än vi ledda av Janel McCarville, som belönades som omgångens VIP av eurobasket.com för sin insats.

Vi lär inte likt de tre vise männen komma fram till vår resas mål på trettondagjul. Vår ökenvandring mot målet slutspel blir nu allt längre efter förlusten mot AIK. Vi fortsätter ändå vårt processinriktade arbete att få tjejerna, laget och föreningen i så bra form som möjligt när allvaret stundar i vår, om det så än blir slutspel eller kvalspel.

Årets första match spelar vi hemma mot Visby Ladies. När vi senast möttes, på ön hos Visby, blev det förlust med sju poäng i en jämn match som avgjordes från straffkastlinjen. Efter den matchen har Ladies bytt ut en av de amerikanska guarderna mot Brandy Montgomery, som med sin amerikanska guardkollega Nici Gilday tillsammans snittar över 35 poäng per match. Amerikanskorna tillsammans med kanadensiskan Rashida Timbillas returtagning (två i returligan med i snitt 15 returer per match) ser på förhand ut att vara de stora hoten i bortalaget.

Vår senaste insats visade tydligt på avsaknaden av fysiskt spel inside. Bara 22 poäng från färgen och minus i returtagningen är klara bevis. Vi söker en ersättare till Jalen O´Bannon. Prio ett är att hitta en spelare som är rätt för laget och andan i laget. Hon ska kunna ingå i gruppen, inte som en stjärna utan som en av fem på plan, men ha sådana basketskills och helst också ledaregenskaper att hon kan ge stjärnglans till laget.

Förutom en basketupplevelse dansar vi också ut julen på trettondagsafton med tomte, dans kring granen, julgransplundring och godispåsar till barnen.

Har du inget annat för dig på fredagkvällen kan du se AIK vs Udominate här på basketligandams web.

Varmt välkommen till SEB USIF Arena på lördag.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info