Hoppa till sidans innehåll

Louise Skyttevall till Florida

2018-07-05 11:55
Gör Alma Danielsson sällskap på Palm Beach State
  • Uppdaterad: 2018-07-05 11:55

Då är det officiellt att även Louise Skyttevall är klar för college nästa säsong. Louise gör sällskap med Alma Danielsson på Palm Beach State College i Lake Worth, Florida. Där tar de upp manteln efter Lydia Friberg, som förmedlade kontakten mellan PBSC och Alma samt Louise. Palm Beach State är ett tvåårigt junior college, som hör hemma i NJCAA region VIII – Southern Conference, där också Broward College spelar. Louise och Alma får nu alltså möta Vendela Danielsson och Mikaela Ekdahl i ett antal derbymöten. Det är ungefär lika långt mellan Fort Lauderdale (Broward) och Lake Worth som mellan Uppsala och Stockholm.

För Uppsala Basket är det naturligtvis trist att vi förlorar några av våra och Sveriges mest exceptionella baskettalanger, men vi kan naturligtvis inte annat än gratulera tjejerna och önska dem lycka till med uppfyllelsen av sina drömmar. Vi får nöja oss med tillfredsställelsen av att ha fostrat dessa talanger och hoppas att vi någon gång får se dem i våra röda Uppsalalinnen igen.

Av de Uppsala-tjejer som spelade på college den gångna säsongen avslutade Elin Ekdahl sina studier på Barry University (fyrårigt college i Florida) och Claudia Charles (Broward) samt Lydia Friberg (Palm Beach State) sina studier på junior college i Florida. Elin kommer hem till Sverige och har blivit antagen vid Chalmers i Göteborg. Lydia flyttar till California State University, Fresno (även kallat Fresno State) för spel med Bulldogs (eller bara Dog´s) i Mountain West Conference (NCAA I). Mountain West är den konferens, där Elin Gustavsson tillsammans med Ellen Nyström skördade så stora lagrar med Colorado State. Claudia gör ett motsvarande val som Lydia och fortsätter två år till på ett fyrårigt college, Palm Beach Atlantic University med laget Sailfish, som är en division II skola, som spelar i samma konferens (SSC) som Embry Riddle (Sigrid Sandstöm) och Florida Southern (Johanna Ezra). Förflyttningarna innebär att vi nu kan ställa upp med ett ”lag” med tio Uppsalaspelare däröver. Förutom tidigare nämnda tjejer finns ju även Adriana Camber i Iowa och Julia Hänni i Texas. Även Milen Hagos verkar förlorad för college i USA, men det är inte riktigt klart ännu.

Vi har utlovat en sammanfattning av den gångna säsongens prestationer av ”våra” collegestudenter. Sammanställning är på gång och kommer att läggas ut under sommaren.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info