Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt/Montage: Uppsala Basket

Minnenas kavalkad med Halloween touch

02 NOV 2018 13:34
Uppsala Basket vs Högsbo Lions lördag 3/11, kl. 15:00, SEB USIF Arena
  • Skapad: 02 NOV 2018 13:34

Uppsala Basket möter Högsbo Lions på Alla helgons dag, lördag 3:e november kl. 15:00. Allhelgonahelgen är en tid att minnas våra nära och kära hädangångna. Inför matchen vill vi också plocka fram två minnesvärda basketupplevelser. Vem minns inte fjolårets match på Alla helgons dag mot Telge Basket, då vi hämtade hem säsongens första seger – oväntat men välförtjänt. Vem minns inte vår senaste tävlingsmatch mot Högsbo från återkvalet 2016/2017, en match som bjöd på sanslös dramatik, spänning och inte avgjordes förrän på buzzern till hemmalaget och hemmapublikens förtjusning. Bara goda minnen. Det ska bli buskul att möta Högsbo, som nu återfinns i SBL, igen och dessutom få chansen att återigen spöka till det för göteborgskorna.

Nu är det naturligtvis en helt annan match än den för halvannat år sedan. Nya coacher och i det närmaste helt nya lag. Högsbo har flest spelare kvar i truppen. I den dåvarande, nu revanschsugna, startfemman fanns Ieva Ivaskeviciute, Hanna Johansson och Elin Söderström, som nu ställer upp tillsammans med Natalie Roslund från bänken medan Ida Moberg är långtidsskadad.  Ny coach i Högsbo är Robin Sandberg (årets coach säsongen 2016/2017), som förra säsongen tränade Mark Basket. Från Kinnalaget tog Sandberg med sig amerikanskan Alexis Hyder till Frölunda. Hyder utsågs till årets center förra säsongen. Från förförra säsongen i Mark plockade också Sandberg över Tiasha Gray från spel i Libanon och rehab för en knäskada samt Täbyfostrade Kristin Seman, som återvänt till Sverige efter ett år på college i Florida, USA. Gray är för närvarande tvåa i poängligan och utsågs till årets guard tillika MVP i grundserien 2016/2017, då hon också vann poängligan med över 24 poäng i snitt. Tillbaka efter skada är också talangen och ungdomslandslagspelaren Ida Fredriksson.

Det är alltså ett kompetent lag, som Högsbo kan ställa på fötterna. Laget har haft en lika tuff inledning av säsongen som vi, med förluster mot A3 Basket samt hos Alvik Basket och Luleå Basket innan de tog säsongens första seger mot Wetterbygden Sparks hemma i Gothia Arena. Intressant ur jämförelsesynpunkt är att Högsbo mött samma lag borta som vi spelat mot hemma i SEB USIF Arena, alltså Alvik och Luleå. Förlust för oss båda med snittmålskillnaden 61-75,5 för Uppsala respektive 75-92 för Högsbo. Göteborgskorna gör alltså fler poäng borta än vad vi gör hemma, samtidigt som de också släpper till mer poäng i baken mot samma motstånd. Vi måste alltså komma upp i poängproduktionen och fortsätta stänga till i försvaret. För att göra det måste fler spelare kliva fram än Agnes Nordström som alltid gör bra matcher.

Från senaste mötet lagen emellan för halvannat år sedan finns bara Ellinor Holmberg och Louise Skyttevall kvar i vår trupp. Fem spelare har slutat, tre finns på college, en återfinns i A3 Umeå och en spelare är s.k. free agent. Premiär hemma gör Shereen Sutherland som nu fått lite mer än en vecka på sig att acklimatisera sig till tidsomställningen, klimatet, Sverige, svensk basket, SEB USIF Arena och Uppsala Basket. Det var naturligtvis inte lätt för Shereen att efter bara två träningar och tre dagar i landet prestera över våra förväntningar mot Wetterbygden. Coach Janne Hänninen var nöjd med Shereen efter förutsättningarna och sa också till unt.se efter matchen i Huskvarna –”jag litar på mina spelare, jag vet att laget är tillräckligt bra och jag vet att vi kan prestera bättre.” Det återstår att se vad veckans träningar har gett för resultat och vilket resultat vi kommer att få se i matchen. Vi hoppas på ett gott minne att lägga till i vår minneskavalkad.

Vi hänger på trenden i Sverige att fira alla helgons afton, Halloween (all hallows evening) under allhelgonahelgen även om aftonen egentligen inträffade sista oktober. Det blir ansiktsmålning och vi kommer att bjuda på både bus och godis samt lite annat. Bland annat ett lotteri med julbord för två hos Sven Dufva i pris. Är du bortrest under höstlovet kan du ändå se matchen på damligaföreningens webb-sändning, men bäst är naturligtvis att komma hem i tid så att du får en basketupplevelse på plats. Välkommen.

GO RED

 

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info