Hoppa till sidans innehåll

Nya Uppsala Basket

17 JUN 2019 17:01
Storsatsning på bredden för att nå toppen
  • Skapad: 17 JUN 2019 17:01

Nya Uppsala basket, Uppsala basket dam och Uppsala basket ungdom, står enade i att en kraftsamling skall ske på bredden för att nå toppen. 

Klubbarna kommer att i samverkan intensifiera arbetet med att få basketsporten att växa i Uppsala med ett fokus kring stadsdelarna Gottsunda, Gränby, Stenhagen och Sävja. Målet är en väl fungerande och väl finansierad verksamhet som bygger på en stor bredd och elitlag på högsta nivå för både killar och tjejer.

”Vår ungdomsverksamhet mår bättre än på många år. Vi växer med nya lag varje år. Vi känner att vi har hittat en modell som fungerar och nu ska vi öka tempot och få verksamheten att växa än mer” säger Johan Waxberg, ordförande i Uppsala Basket Ungdom.

Nu väljer damföreningen och ungdomsföreningen att göra en satsning på 4 utvalda stadsdelar: Gottsunda, Gränby, Stenhagen och Sävja. Det är en satsning över 4 år som syftar till att få över 1000 barn att börja spela basket.

För Nya Uppsala Basket är förebilder hela poängen!

För att lyckas med den nya satsningen kommer samarbetet att öka mellan ungdomsföreningen och damföreningen.  

”Vår erfarenhet är att bredd och elit hänger samman. För att få elitspelare behöver vi en stor bredd och för att få bredden krävs förebilder på elitnivå” säger Johan Waxberg.

Detta samarbete är en kraftsamling med ett tydligt syfte!

• Vi ska lyfta fram den goda kraften i basket - integration, jämlikhet, möjligheter och drömmar.

• Med basket som verktyg ska vi visa att allt är möjligt för den som är beredd att jobba för det.

• Tillsammans ska vi skapa förebilder för hela Uppsala, på och utanför planen.

Sonja Entzenberg, klubbdirektör i Uppsala Basket dam fyller i: ”Våra spelare på elitsidan vet att de är förebilder, och vi rekryterar spelare som inte bara är bra på basket utan även fungerar som förebilder för yngre tjejer och killar”

Vi är övertygade om att detta projekt är lika viktigt för Uppsala som stad som det är för oss som basketförening. Vi behöver bredda vårt upptagningsområde, och barn och ungdomar i dessa områden behöver stöttning och en meningsfull sysselsättning.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info