Hoppa till sidans innehåll

Ny forward ansluter

2018-08-22 14:53
Louise Ovner
  • Uppdaterad: 2018-08-22 14:53

Det är med glädje vi kan meddela att vi har skrivit kontrakt med Louise Ovner, född 1993, för säsongen 2018/2019. Louise är 183 cm lång och spelar som forward.

Louise är basketfostrad i Bollstanäs Basket, där hon började studsa bollen som 10-åring. Som 18-åring debuterade Louise i damligan för det nyuppflyttade Järfälla Basket. Det blev två säsonger i Järfälla innan college lockade. Louise antogs tillsammans med tvillingsystern Evelyn vid University of Bridgeport (Connecticut), där Louise tillbringade fyra år med studier i internationella relationer och spel för Purple Knights. Bridgeport är en division II skola och hör hemma i East Coast Conference. Efter examen från college avslutade Louise sina studier med en masterexamen från University of Cape Town, Sydafrika säsongen 2017/2018, där hon också spelade i deras förstalag.

Louise är, enligt hennes coach på college, en tävlingsinriktad, obeveklig spelare som gärna analyserar varje spelmoment i detalj. På plan är hon också en initiativrik förebild, vilket resulterade att hon utsågs till lagkapten redan sitt näst sista år på college. Hennes statistik från Järfälla och Purple Knights är likvärdig, c:a 15 minuter per match i speltid och 2-4 poäng per match. Statistik från den senaste säsongen i Sydafrika saknas.

Louise har även representerat Sverige i vårt första 3x3 landslag som spelade EM-kval 2014.

Vi ser fram emot att stärka truppen med Louise basketkunnande och ledarskap.

Varmt välkommen till Uppsala Basket Louise!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info