Hoppa till sidans innehåll

TACK

2018-04-14 13:04
  • Uppdaterad: 2018-04-14 13:31

Ett stort TACK till er alla som gjort det möjligt för oss att spela i Basketligan den här säsongen. Tack till er som sponsrat oss med stora som små medel. Tack till er som stöttat laget med idogt ideellt arbete. Tack till er som följt oss här på hemsidan, i sociala medier och i hallarna. Tack till laget, som efter bästa förmåga, gett oss som älskar sporten, många glädjestunder och spännande upplevelser under säsongen.

En säsong som fick ett snöpligt slut, då förbundets Tävlingsutskott, beslutade att kvalspelet inte skulle spelas. Ett beslut som naturligtvis kom som en oerhörd lättnad, då vi så enkelt fick behålla platsen i högsta nationella serien. Samtidigt ett beslut som gav lite splittrade känslor, eftersom vi var väl förberedda inför kvalet och såg fram mot de värdematcher vi skulle få spela.

Säsongen började annars bra. Vi fick tidigt klart med en förlängning av kontraktet med Thomas ”TJ” Jackson som headcoach. Utifrån det kunde vi fortsätta bygga laget. Ashleigh Brown och Agnes Nordström blev klara under sommaren. Samtidigt kunde vi knyta Heather Butler till oss för en ny säsong. Zanna Bäckman, Alma Danielsson, Josefin Gelin, Milen Hagos (tyvärr långtidsskadad), Ellinor Holmberg, Martine Landström och Louise Skyttevall valde också att förlänga kontrakten. Ida-Maria Larsson kom till oss från BG Luleå och Ellinor Meyer lyftes upp från damettalaget. Innan säsongen drog i gång på riktigt fick vi också klart med Jalen O´Bannon, som kom direkt från college. Katarina Andersson, Christy Bacon och Kristina Tattersdill lade tävlingsskorna på hyllan för gott. Sandra Hansson kontrakterades av Udominate. Lämnade oss gjorde också Vendela Danielsson, Mikaela Ekdahl och Johanna Esra för spel på college i Florida. Trots spelarförlusterna stod vi relativt välrustade inför säsongen. Kontinuitet med åtta spelare från förra säsongen. Hög kompetens och vassa utvecklingsspelare med nyförvärven.

Sedan började problemen och motgångarna. TJ fick ett erbjudande från NBA G-League, som han inte kunde tacka nej till och vi fick leta efter en ny headcoach. Ett letande som slutade i organisationen, då Henrik Johansson tog över rollen att leda laget i träning och match. Vi startade säsongen mot de två favoriterna och nu finallagen Luleå och Udominate med förväntat resultat. Sen åkte vi på ytterligare fyra förluster i fyra relativt jämna matcher innan den första segern kom efter övertygande spel hemma mot Telge. Ytterligare en knapp förlust hos Mark innan vi blev ordentligt tilltvålade i fyra matcher före årsskiftet, där mycket av spelet inte stämde. Konsekvenserna blev att kontraktet bröts med Jalen och att Korinne Campbell rekryterades från spel i Spanien. Agnes blev planenligt spelklar efter rehab. Lydia Karlefors plockade fram tävlingsskorna och efter några matcher klev också Ashleigh in på plan som spelare. Mot slutet av säsongen tog Jens Tillman över rollen som assisterande. Efter nyår så tog vi tre segrar och hade bland annat fyra förluster med mindre än åtta poäng. Det räckte dock inte för att rädda slutspelsplatsen. Vi fick ställa in oss på kvalspel, som ju aldrig blev av.

Även om säsongen är färdigspelad kommer nu en intensiv period för oss med sociala projekt, basketläger, 3x3-basket och annat. Samtidigt ska vi bygga laget inför nästa säsong. Ett arbete som redan inletts. Självklart kommer vi att hålla dig underrättad vartefter lagbygget framskrider och vi fått signerade kontrakt.

Martine, Ida-Maria och Ellinor Meyer har en match kvar att spela i damettan på söndag hemma i SEB USIF Arena. Kom och heja fram tjejerna mot Blackeberg.

Några av våra spelare kommer att hålla i gång i olika landslag. Martine kommer att åka på landslagssamlingar med det norska damlandslaget och spel i FIBAs turnering för mindre nationer på Irland 26 juni-1 juli. Louise är uttagen till vårt DU20-landslag som spelar om EM i Ungern 7-15 juli. I DU18-landslaget hittar vi Ellinor Meyer som spelar EM i Italien 4-12 augusti. Till DU16 landslaget, som spelar B-EM i Montenegro 16-25 augusti, har våra kommande talanger Lisa Bolander och Lina Martinelle uttagits.

På vår Facebook-sida kommer vi att sammanfatta säsongen för varje lagmedlem tillsammans med flashiga bilder från vår hovfotograf Thomas Lönnström.

Slutligen vill vi önska er alla en fantastisk fortsättning på våren och en skön sommar.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info