Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt

Telge hade mesta orken

19 OKT 2019 20:04
Uppsala Basket vs Telge Basket 58-73
  • Uppdaterad: 19 OKT 2019 20:04

Det var lite surt, tyckte coach Mady Mahdy efter matchen, att vi inte orkade sitta kvar i förarsätet matchen ut och behålla det goda spelet från första halvlek. En halvlek som lovade så mycket mycket mer. Säsongens klart bästa i förhållande till motståndet. Vi lyckades inte upprepa den överraskande segern från två år sedan. Det är i och för sig inte så konstigt eftersom det i princip är två nya lag. Coach Bengtsson, som var med då hade lärt sig läxan. Vad som hände i halvtid vet vi inte, men Telge kom ut med ett aggressivare försvarsspel och ännu mera fart i anfallen. Vår ork tröt och med en sinande ork tappade vi också koncentrationen i avsluten. Från att i första halvlek sätta 16 skott av 31 försök (52%) från golvet, blev det i andra bara 4 skott som gick i av 27 försök (15%).

I övrigt får vi vara nöjda med insatsen. Kanske lite för mycket slarv med bollen. 17 turnovers som gav kringlorna 23 poäng är lite i mesta laget, även om vi får ge cred till Telge för ett effektivt utnyttjande av våra misstag. Motståndarna fick också hjälp av att vi fick 6 fouls emot oss på de fyra första minuterna i 3Q. Nu gav det inte Telge mer än två tillfällen att gå till straffkastlinjen, men det är klart att veta att man är i lagfoulsproblem hämmar spelet. Totalt sett en bra laginsats, där de flesta spelarna gjorde en lysande prestation så länge de orkade. Malica Monk, som vi har stora förhoppningar på, visade att spelet finns där även om hon inte heller orkade hålla farten uppe hela matchen. Nu blev Malica poängbäst tillsammans med vår kapten Ellinor Holmberg med 10 poäng var. Högsta effektivitetspoängen fick Milen Hagos och Jasmine Weatherspoon, medan Elin Ekdahl var den enda av våra spelare som fick plus i +/- statistiken, tack vare bra försvarsarbete.

I Telge var Sarah Toeaina den som lyste mest med 24 poäng. Telge spelade hårt på sin förstafemma, som var på plan i ¾ av matchen och roterade kort från bänken med bara tre spelare.

Vi får vara storsinta och gratulera Telge, som verkar ha något stort på gång och kan bli ännu bättre med Tay´ler Mingo inspelad i laget. När vi ändå är på humör att hylla andra lag vill vi ge en eloge och önska lycka till till Uppsala Fotboll som genom dagens seger nu är nära att ta sig upp i högsta divisionen. I så fall blir vi tre damlag från de traditionella lagsporterna i Uppsala i yppersta eliten, där förutom vi också Sirius innebandylag redan hör hemma.

Matchen slutade 58-73 efter periodsiffrorna 22-22, 25-23, 6-11 och 5-17.

Poänggörare Uppsala Basket: Ellinor Holmberg och Malica Monk 10 var, Elin Ekdahl och Jasmine Weatherspoon 9 var, Milen Hagos 7, Lisa Bolander 6, Ellinor Meyer 4 samt Louise Skyttevall 3.

Poänggörare Telge Basket: Sarah Toeaina 24, Mikaela Gustafsson 17, Ellen Åström 14, Sofia Hägg 7, Dara Taylor 6, Hanna Sheikh 3 och Tilde Ahlin 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter

 

Grasroten 

 

   

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info