Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt/ Montage: Uppsala Basket

Trendbrott

26 OKT 2018 11:30
Wetterbygden Sparks vs Uppsala Basket, lördag 27/10 kl. 14:00, Huskvarna Sporthall
  • Uppdaterad: 26 OKT 2018 11:30

Uppsala Baskets orutinerade nybygge (enligt unt.se) tar sig söderut på lördag 27:e oktober för att i ännu en match vara med i kampen mot bröstcancer, nu hos nykomlingarna i SBL, Wetterbygden Sparks. Vi kommer än mer osamspelta till spel i Huskvarna med två nya spelare i laget, vilket gläder oss. Inte att vi ännu inte är helt samspelta, utan att vi kan förstärka laget med Louise Skyttevall och Shereen Sutherland. Louise vet vi vad vi kan förvänta oss av, medan Shereen är mer av ett oskrivet kort, som vi hoppas ska överraska oss positivt. Louise (född 1998), som startade våra matcher förra säsongen, har tillhört skaran av Sveriges bästa talanger ända sedan hon började studsa basketbollen och har varit själskriven i ungdomslandslagen (när hon själv valt att ställa upp). Shereen (född 1994) är en naturlig powerforward. Hon har varit tvåsiffrig de senaste säsongerna (college respektive Schweiz) och kommer att stärka vårt spel under korgarna med spelsinne, längd och returtagningen som främsta vapen.

Något av lagen tar säsongens första seger och kan byta ut nollan i vinstkolumnen mot en etta. Om det sen räcker till för att klättra i tabellen beror på hur det går i de andra matcherna.

Vi kommer med lite olika förutsättningar till matchen. Hemmalaget grämer sig över den senaste förlusten hos Högsbo och framför allt insatsen i matchen och är fyllda av revanschlusta. Vi förlorade också det senaste mötet, men vi gjorde en insats som vi inte skäms över. Inställningen, aggressiviteten och försvarsspelet tar vi med oss från senaste helgens match mot Luleå. Ett Luleå som även mött Wetterbygden i Huskvarna. Då förlorade hemmalaget med 49 poäng, medan vi förlorade hemma med 14 poäng mot norrbottniskorna.

Wetterbygden har från förra säsongen i Superettan spetsat laget med amerikanskan Stephanie Gardner direkt från college, Old Dominion och Lady Monarchs från Norfolk, VA. Anslutit har också svenskorna - Västerås-bördiga Sofia Hägg från mästarinnorna i Luleå samt Rakel Gyberg och Cajsa Uhrström från Norrköping Dolphins. Hemmalagets stora stjärna är Södertäljefostrade Louice Halvarsson med 112 seniorlandskamper och proffsspel i Polen, Tjeckien, Italien, Spanien och Ungern med i basketbagaget.

Uppkast sker den något ovanliga starttiden 14:00. Är du inte på plats så ska du naturligtvis se matchen via damligaföreningens webbsändningar. Köp ett webbkort av Uppsala Basket för 699 kr eller ett kombikort, som också inkluderar hemmamatcherna på plats i hallen, för 1 000 kr så kan du se alla matcherna i SBL dam. Swisha in pengarna till 123 291 82 66 eller betala till vårt pg-konto 630525-4 före 12.00 på lördag OCH meddela oss via e-post på This is a mailto link så får du en tillgångskod med vändande post.

När du ändå planerar helgen för basketupplevelser kan vi inte undgå att tipsa om söndagens möte i damettan mellan Uppsalas utvecklingslag, som coachas av Ashleigh Brown och Östersund i SEB USIF Arena på söndag kl 13:30. Samma Östersund som vann försäsongsmatchen i Östervåla mot vårt ligalag med sju poäng och har klara ligaambitioner. Nu möter de Uppsalas damettalag, som hittills är obesegrade och ligger före Östersund i tabellen. Ett klart sevärt möte.

Mycket nöje och GO RED and PINK.

Trivia

Old Dominions hittills mest berömda, dekorerade och framgångsrika spelare överhuvudtaget är Anne Donovan, som gick bort tidigare i somras (juni) endast 56 år gammal efter hjärtbesvär. Donovan vann OS-guld som spelare för USA 1984 och 1988 och som coach 2008.

Medan vi ändå avhandlar amerikansk collegebasket kan vi också nämna att UC Irvines, där Shereen Sutherland fostrats, mest berömda alumni bland basketspelare är Scott Brooks (examen 1987) med 10 år och 680 matcher i olika NBA-lag. Brooks är inne på sitt tionde år som headcoach i NBA, nu för Washington Wizards. Samma Wizards, som förlorade på onsdagen hos Golden State Warriors, där hela Sveriges Jonas Jerebko på 15 minuters speltid satte 5 poäng, tog 3 returer och gjorde 3 assists. Jonas lagkamrat Stephen Curry petade i hela 51 poäng, trots att han vilade sista perioden.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info