Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Uppvisning av Alvik

16 FEB 2019 18:27
Alvik Basket vs Uppsala Basket 90-48
  • Skapad: 16 FEB 2019 18:27

Det var inte så mycket att snacka om. Heller inte så mycket att skriva om med Uppsala-ögon sett. Det blev en imponerande uppvisning av Alvik. Tack för lektionen.

Båda lagen kom från segrar. Alvik hade en betydligt kraftigare medvind än Uppsala av den senaste vinsten. De blev hemmalagets match från start till slut. Alvik satte både den första och den sista poängen i matchen.

Vad ska man säga om Janel McCarvilles inledning av matchen? Hon var på plan i matchens första sju minuter. 100%-ig producerade hon 14 poäng fördelat på en trea, fyra tvåor och tre straffar. Alltså två poäng per spelad minut. Dessutom rev hon ner fyra returer och gjorde en steal. Under de inledande sju minuterna sköt Alvik 12 skott från golvet medan vi gjorde 11 försök. Den stora skillnaden var effektiviteten. Alvik satte 67% av försöken, medan vi endast fick i 27%. Hemmalaget grävde ett dike som var 15 poäng djupt för oss att ta oss ur och det satte naturligtvis matchbilden. Diket växte till 19 poäng innan vi kunde gå till periodvila. En riktigt tung inledning av matchen för bortalaget och segern var redan bärgad för hemmalaget. Att vi sedan kunde spela hem sista perioden med 15-17 gjorde ingen större skillnad, annat än att vi har en något så när hyfsad mål bild, att ta med oss från matchen, eftersom Alvik aldrig slog av på tempot.

Ser vi till helheten så vann Alvik matchen inside efter ett intensivt, tight försvarsspel och en rasande effektivitet. Lagen ägde bollen i det närmaste lika många gånger i matchen, men hemmalaget var i det närmaste dubbelt så effektiva på varje bollinnehav. Vi gjorde vår sämsta offensiva insats för säsongen, endast 48 poäng efter svaga 31% från golvet.

Det visade sig att de förändringar coach Ike Person gjort i spelet inte sitter till 100% än. Det blev stundtals stora hål i försvaret, särskilt när vi spelade zon, samtidigt som vi ofta tappade farten i anfallen. Vi tar emellertid med oss att alla elva ombytta spelare fick ordentligt med speltid och att alla skrev in sig i målprotokollet. Som bonus fick vi med oss en bra instruktionsvideo att studera under veckan.

Till matchens lirare utsågs Agnes Nordström och Janel McCarville.

Matchen slutade 90-48 efter periodsiffrorna 27-8, 26-15, 22-8 och 15-17.

Poänggörare Uppsala Basket: Agnes Nordström 14, Ellinor Holmberg 9, Erica Iderstål 7, Ashleigh Brown och Elin Ekdahl 4 var, Lina Claesson, Neramou Jeng, Louise Ovner och Shereen Sutherland 2 var samt Quy Nguyen och Louise Skyttevall 1 var.

Poänggörare Alvik Basket: Paula Juhlin och Janel McCarville 20 var, Tova Sabel och Anna Stern 13 var, Elin Ljunggren och Martina Stålvant 10 var samt Anna Lundquist och Ilaria Zanoni 2 var.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info