Hoppa till sidans innehåll

Alvik på besök

2017-11-22 16:23
Uppsala Basket vs Alvik Basket torsdag 23:e november 2017 kl. 19.00, SEB USIF Arena
  • Uppdaterad: 2017-12-14 16:17

Konfliktlösning! Kanske inte i den högre skolan, men nu slipper du välja mellan att följa oss eller att följa herrarnas VM-kval från TV-soffan (om du inte är på plats i Norrköping). Du behöver inte heller välja bort fredagsmyset. Så ta dig till SEB USIF Arena på torsdag kväll för att se matchen i Basketligan mellan Uppsala Basket och Alvik Basket. Då kan du också komplettera fredagsmyset med ett torsdagsmys och mingla tillsammans med andra likasinnade basketvänner med förtäring och god dryck.

Alvik är unika på så sätt att det är det enda laget i Basketligan, som spelar utan amerikanska importer. De enda icke-svenska medborgarna i laget är italienskan Ilaria Zanoni och norskan Tina Moen. Båda med erfarenheter från respektive landslag. Lämnade laget inför säsongen gjorde amerikanskorna Empress Davenport och Dyana Pierre samt Erica Iderstål. Iderstål flyttade till Kinna och Mark Basket. College i USA lockade till sig Fanny Håkansson och Matilda Salén. Salén gick till det prestigefyllda Harvard, medan Håkansson hamnade i Wichita State, som spelar i samma konferens som collegebasketens ledande lag Connecticut.

Det är inga dåliga ersättare Alvik kunnat plocka in i laget. Från Mark kom en av ligans bästa spelare Elin Ljunggren, med landslagserfarenheter och något av en Kinnaikon. En annan landslagsspelare, Alviksfostrade Martina Stålvant, hämtades från Udominate tillsammans med nämnda Zanoni och Katharina Fasth Gillstedt, ursprungligen från Djursholm.

Coach Jurgita Kausaité har alltså en stomme kvar av sju spelare, med den klart lysande stjärnan Klara Lundquist i spetsen, som tillsammans med de fyra nyförvärven och dubbellicensierade Estelle Centerstam siktar på åtminstone en semifinalplats den här säsongen. Och där hittar vi också Alvik i dag, nu som trea i tabellen med raden 5-2. Förlusterna har kommit borta mot Luleå och Telge. Samma Telge, som vi skrällde mot i senaste hemmamatchen. Så även om Alviks seger hemma mot Udominate imponerar så är inte utgången av matchen given förrän slutsignalen ljudit.

Förlusten borta mot Mark kändes som en besvikelse. Vi hade vänt matchen efter en tung uppförsbacke från första perioden och hade ett momentum inför sista perioden, men kunde inte knyta igen säcken. Coach Henrik Johansson tog ytterligare ett steg på surhetsskalan och var förbannad på sig själv och laget för hur de genomförde och förlorade matchen. Det var då. Nu har vi skakat av oss förlusten, i en i och för sig bra match och dragit våra erfarenheter av insatsen, eller som Heather Butler sa till Markbladet –”it was a learning experience”. Vi förväntar oss en totalt dedicerad insats igen av Heather som återigen togs ut i damligaföreningens veckans lag efter insatsen i Kinna, eller om vi citerar titeln på den nyutkomna romandebuten av Matthew Weiner, ”Heather, the Totality”. Nu är kanske inte skaparen av Mad Men serien den bästa av förebilder i dessa #metoo-dagar, men det förtar inte Heather´s storhet och klass.

Hur forna Alvikspelaren Ellinor Holmberg ser på mötet kan du se denna video från vår Facebook-sida. (Klicka på Ellinor).

Många undrar hur det är med Agnes Nordström och hennes rehabilitering. Hon tränar nu med full kontakt varannan dag i veckan, men kommer inte att riskera sin tidigare skadade fot innan hon känner sig helt säker på att skadan inte slås upp igen. Efter Alviksmatchen kommer ytterligare två fruktade möten mot Luleå och hos, det på många sätt skadskjutna, Udominate. De matcherna förefaller inte vara det bästa tillfällena för en matchdebut, men sen får vi se. Vi håller alla tummar för en lyckad comeback.

Förutsättningarna inför matchen är enligt coach Henrik gynnsamma. Ingen förväntar sig att vi ska vinna, men vi har haft många bra spelsekvenser i de tidigare matcherna. Får vi bara ihop det i alla 40 minuterna, så kan även det oväntade bli möjligt.

I samband med matchen bjuder vi också in till mingel i halvtid med mat och dryck och goda samtal med coach och andra basketvänner. Anmäl dig helst i förväg till This is a mailto link. Biljett köper du vid entrén.

Du får naturligtvis den bästa upplevelsen av matchen på plats, men om du av någon anledning inte kan komma till arenan på torsdag så sänds matchen på Alviks webb (pay-per-view, 29 kr), där du också kan se en eftersändning om du prioriterar något annat än livebasket på torsdag kväll.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info