Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt

Alvik var starkast för dagen

29 SEP 2018 19:56
Uppsala Basket vs Alvik Basket 55-70
  • Uppdaterad: 29 SEP 2018 19:56

Det finns många anledningar att fira den 29:e september 2018. Bland andra firas alla soffpotatisars dag, astronomins dag och natt, återvinningens dag, internationella pussdagen, kaffets dag, lösgodisets dag och resandefolkets dag. Med vår eminenta kiosk kunde vi hjälpa till att fira både kaffets, återvinningens och lösgodisets dag. Däremot kunde vi inte tillfredsställa alla soffpotatisar, eftersom vi i Uppsala med damelitbasketmått mätt fick en hygglig publiksiffra på premiären av säsongens SBL. Alla vi basketvänner i landet vill nog mest av allt fira att vi nu äntligen är i gång igen med seriespelet. Alvik Basket och deras fan kan fira ett första rosa protokoll. Uppsala Basket kan fira en habil basketinsats.

När vi efter matchen pratade med ass coach Ashleigh Brown så var hon nöjd med insatsen efter våra förutsättningar. Lena Frederiksen, som pumpade i treor i slutet av 3Q var också nöjd med sin och lagets insats, vilket framgår av intervjun med henne som du hittar i vår YouTube-kanal.

Vi började med att sätta fyra raka poäng i matchen genom våra stöttespelare Agnes Nordström och Ellinor Holmberg innan Alviks förra WNBA-stjärna, Janel McCarville fick gå till strafflinjen och naturligtvis satte sina två försök. Kort därefter presenterade sig Elin Ekdahl för sin nya hemmapublik med en säker trea. Ledning med fem poäng efter dryga tre minuter och vi på läktarna andades morgonluft och fick förhoppningar på en kul basketresa under säsongen. Visserligen kunde Alvik hämta in vår ledning redan i 1Q, vilket de senare utökade till en seger med 15 poäng. MEN ändå. Inställningen och kämpaandan som vi visade tillsammans med några riktigt läckra inspel bådar gott inför säsongens fortsättning. Och det mot ett motstånd som för bara en vecka sedan besegrade regerande svenska mästarinnorna från Luleå i två raka matcher.

Bollinnehavet i matchen fördelade sig i stort sett jämnt mellan lagen, men bortalaget var så mycket effektivare när de ägde bollen. Vår skottprocent höll som lag inte måttet den här dagen. 44 av 65 försök från golvet missade sitt mål att rinna ner genom korgen. 32,3 % i satta skott från golvet är inte riktigt liganivå. Med så många missade skottförsök följer naturligtvis också många försök att ta offensiva returer. Trots Alviks längdövertag kunde vi ändå plocka ner 24 % av returerna under Alviks korg, vilket vi är mer nöjda med än vad Alvik borde vara.

Nu fortsätter ligaspelet nästa helg med en bortamatch för oss mot Telge Basket. Ytterligare en svår uppgift. När 16 sekunder återstod av matchen hasade sig Agnes ut utanför planen, med vad som såg ut som en fotskada. Agnes har ju haft problem med fötterna under de senaste åren av karriären. Vi alla hoppas att det inte är en allvarligare skada utan att Agnes kan var med redan mot Telge.

Efter matchen utsågs matchens färgstarkaste lirare och tilldelades en liten uppskattning för sina insatser i en målarfärgsburk från Färgexperten i Uppsala. Belönade blev vår Elin Ekdahl och Alviks Helene Haegerstrand. Grattis tjejer till en färgstark insats.

Matchen slutade 55-70 efter periodsiffrorna 13-14, 11-19, 13-19 och 18-18.

Poänggörare Uppsala Basket: Agnes Nordström 18, Erica Iderstål 14, Lena Frederiksen och Ellinor Holmberg 9 var samt Elin Ekdahl 5.

Poänggörare Alvik Basket: Paula Juhlin 18, Helene Haegerstrand 16, Elin Ljunggren 14, Janel McCarville 10, Anna Stern 6, Ilaria Zanoni 4 och Tova Sabel 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info