Hoppa till sidans innehåll
Ellinor - ledare, domare, spelare, pärla och ryggrad

Ännu en 3x3 succé

16 JUN 2019 19:36
  • Uppdaterad: 16 JUN 2019 19:36

Under söndagen genomförde Uppsala Basket i samarbete med Sportringen Uppsala den nu traditionella 3x3 turneringen helgen före midsommar. Traditionen inleddes lite trevande för tre år sedan en regnig junidag i Fyrisskolan och har nu vuxit från år till år. I år ställde 22 lag upp till spel i fyra klasser. Under mer än sex timmar spelades 48 matcher på två parallella planer.

Kul basket och hög stämning med glädjen i högsätet är det som präglade en fantastisk basketdag i SEB USIF Arena.

I den yngsta damklassen upp till U15 segrade Knivsta Raptors i en målsnål tillställning över Queens of Basket från Uppsala med 4-2. I den yngsta herrklassen upp till U14 blev det hur jämnt som helst och det krävdes en förlängning för att utkora Outsiders från Uppsala som segrare med 6-5. I den äldsta ungdomsklassen HU18 segrade Lekstugan efter en effektiv basket med bra distansskytte över lag Adam. I den äldsta klassen, damer seniorer, segrade laget som gick under namnet Americans mot Ekdahl´s efter förlängning med 10-9. Noterbart är att Americans inte vann en enda match under gruppspelet, men tog hem segern i både semifinalen och finalen efter förlängning. De bekräftade den sanning som inte bara gäller på basketplan utan också i själva livet – du behöver inte vinna alla matcher bara du vinner rätt matcher.

Som ett av lagen i basketligan kan vi inte undvika att uppehålla oss lite mer kring damseniorklassen, där svenska och norska före detta landslagsspelare, före detta och aktuella SM-guldvinnare, collegespelare och ligaspelare deltog. I det vinnande laget Americans spelade collegestudenterna Lydia Friberg, Milen Hagos och Louise Skyttevall (som återvände utan att spela collegebasket). Finalmotståndarna Ekdahl´s leddes av systrarna Elin och Mikaela förstärkt med Sandra Hansson (nu A3) och vår Ellinor Holmberg. I lag Norge, som vi skrivit om tidigare, spelade mångåriga Uppsala Basketspelarna och norska landslagsspelarna Anette och Kine Johansen samt Kristina Tattersdill, som visade att basketskillsen fortfarande sitter där. Lag Norge gick obesegrade genom grundspelet, men föll i semifinalen efter förlängning mot Americans. I lag Äsch & co hittade vi vår assisterande coach Ashleigh Brown tillsammans med W40+ segrarinnorna från Göteborgs Basketfestival Annika Bolander och Ia Börling med många säsonger i Uppsala Basket och i Ia´s fall seniorlandslagsmeriter och en av två kvinnor i Uppsala Baskets Hall of Fame. Kul om vi kunde återupprepa succén med damseniorklassen även framöver.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info