Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt/Montage Uppsala Basket

Ännu en norrländska i truppen

02 OKT 2018 18:23
Zanna Bäckman
  • Skapad: 02 OKT 2018 18:23

Det är med glädje vi kan meddela att vi har kunnat förlänga kontraktet med Zanna Bäckman, född 1996, över säsongen 2018/2019. Zanna är 179 cm lång och spelar forward.

Det är tredje säsongen nu som Zanna spelar med oss. Det började lite struligt med sjukdom och skador, men förra säsongen deltog Zanna i 16 matcher och spelade i snitt över dryga 13 minuter per match. Zanna är basketfostrad i Skellefteå och alltså vår andra norrländska i truppen tillsammans med Quy Nguyen, som är från Ockelbo. Zanna och Quy spelade senare också tillsammans i Eskilstunas damettalag 2014/2015.

Zanna gjorde sin främsta prestation i fjol redan i seriepremiären hos Luleå då hon satte 7 poäng, rev ner 4 returer och gjorde 4 assist och en steal under över 24 minuters speltid, vilket gav 13 effektivitetspoäng. En sådan insats mot ligans bästa lag i deras hemmaborg borgar för att det finns basketkompetens hos Zanna, som det är upp till coacherna att ta fram tillsammans med Zanna. För att få ännu mer speltid den här säsongen kommer Zanna att spela med dubbellicens i Uppsalas damettalag.

Varmt välkommen tillbaka Zanna!

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info