Hoppa till sidans innehåll

Besvikelse efter ännu en bortaförlust

2017-11-19 20:08
Mark Basket vs Uppsala Basket 81-75
  • Uppdaterad: 2017-12-14 16:17

När vi fick ett ord med coach Henrik Johansson efter matchen var det en förbannad coach vi pratade med. Henrik var förbannad på sig själv för att han inte lyckades leda laget till ännu en seger och även på laget, som inte kunde knyta till säcken när vi ändå hade ledningen inför sista perioden. På frågan om det finns något bra att ta med sig från matchen svarade coach Henrik, att det ska bli hur kul som helst att möta de här lagen hemma, som vi nu har så försmädliga förluster mot på bortaplan.

För att börja från början så såg det ju riktigt bra ut när vi gick till ledning efter 2,5 minuters spel med 4-6, men hemmalaget tog ifrån oss den goa känslan under de närmaste 5,5 minuterna när de gjorde 16 poäng på försök för 30, medan vi under samma tid lyckades med 2 poäng på försök för 20 poäng. Den uppförsbacken med 12 poäng i baken fick vi kämpa emot ända till slutet av 3Q, då vi kunde vända matchen och sätta oss i ledningen med 52-55 inför sista perioden. Ett momentum vi inte kunde förvalta, då hemmalaget gjorde en trea mer än vad vi förmådde och genom att sätta 7 av 8 straffar. Det var på sättet Marks poäng kom till som gjorde det så jobbigt. Precis som vi kommit ikapp lyckades hemmalaget dra ifrån. Med 13 sekunder kvar av matchen var vi ändå bara fyra poäng efter.

Ser vi till helheten ägde vi faktiskt bollen fler gånger än Mark, men hemmalaget var effektivare i sitt bollinnehav. Vi lyckades inte heller försvara färgen så bra. Alexis Hyder satte, förutom ett straffkast, alla sina 10 försök från golvet från färgen. När hennes lagkamrater dessutom satte 16 poäng till av 42 poäng på tvåor från färgen så gav det oss något att tänka på.

I matchen i matchen mellan de amerikanska pointguards, som båda spelade non-stop, måste vi konstatera att Heather Butler kom segrande ur den matchen med 27 poäng, 10 returer och 5 assists, medan Marks Janee Thompson presterade 17 poäng, 7 returer och 10 assists. I matchen mellan de amerikanska powerforwards/centers blev vår Jalen O´Bannon bänkad tidigt pga foulproblem, varför Hyder med nära tio minuters längre speltid kunde spela ihop en dubbel-dubbel med 21 poäng och 10 returer medan Jalen kom upp i 12 poäng och 4 returer. Från bänken som var på plan i dryga 40 minuter fick Mark 10 poäng medan vår bänk fick ihop 7 poäng.

Matchen slutade 81-75 med periodsiffrorna 22-16, 18-18, 12-21 och 29-20.

Poäng Uppsala Basket: Heather Butler 27, Ellinor Holmberg, Jalen O´Bannon och Louise Skyttevall 12 var, Alma Danielsson 5, Josefin Gelin 4 samt Martine Landström 3.

Poäng Mark Basket: Alexis Hyder 21, Janee Thompson 17, Florencia Palacios 15, Erica Iderstål 10, Quy Ngueng 8, Linn Jerrhage och Amanda Odqvist 3 var samt Sara Gunnarsson och Linn Larsson 2 var.

Skribent: Christer Hagberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: se under Kontakt
E-post: This is a mailto link

Se all info