Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Carlstedt @dcfoto.sport

Ett energilyft som inte nådde ända fram

27 JAN 2019 21:34
Uppsala Basket vs Visby Ladies 73-79
  • Uppdaterad: 27 JAN 2019 21:34

För två år sedan, i mars 2017, spelade vi den säsongens enkronasmatch mot Visby Ladies. I dag gjorde vi det igen. Då vann vi med 79-75 efter en match, som vi hade kommandot i, men tillät Visby Ladies att komma igen och göra tillställningen gastkramande i sista perioden. Dagens match var om möjligt ännu jämnare. Ledningen växlade hela tiden i matchen och det skiljde aldrig mer än nio poäng mellan lagen (65-74). En ledning som Ladies uppnådde i sista minuten, men som Ellinor Holmberg snabbt kunde justera till endast sex poäng direkt efter en timeout. Nu räckte inte tiden till för oss för att komma ikapp. För att få bollen var vi tvungna att göra fouls, vilket gav Visby 6 straffkast som resulterade i 5 poäng, medan vi under den här minuten av matchen gjorde en tvåa och en trea.

I dagens match, som var så jämn och inte avgjordes förrän i den allra sista självande minuten, så innebar våra återkomster i laget ett verkligt energilyft. Ashleigh Brown och Louise Skyttevall gick direkt in i startfemman och gjorde ingen ledsen med sina insatser. Louise visade redan efter 1,5 minuters spel sitt kunnande, som gjort att hon anses vara en av Sveriges främsta baskettalanger, med en vacker poänggivande attack mot korgen. Ashleigh dröjde lite längre innan hon kom med i målprotokollet, men hon gjorde det senare med besked och skrev in sig med en dubbel-dubbel (15p/10r). Dubbel-dubbel registrerades också Shereen Sutherland för med 19 poäng och 10 returer. Tvåsiffriga var också Ellinor Holmberg och Agnes Nordström.

Som vi trodde innan matchen visade det sig att Visbys längd och postspelare dominerade i färgen. Vi hade många bra intentioner till inspel inside som Visby kunde bryta. Dominique Allen som spelade sin ”första riktiga” match för laget visade att hon kommer att bli en tillgång resten av säsongen. Av svenskorna i laget gjorde Veronika Mirkovic en dubbel-dubbel med 12 poäng och 10 returer. Dubbel-dubbel presterade också Branndais Agee (23p/10r) och Zakiya Saunders (13p/10a!).

Även om det inte blev riktigt den festföreställning vi hoppats på, med tanke på den knappa förlusten, kan vi ändå vara nöjda med insatsen både på plan och i arrangemanget runt matchen. Sex poängs skillnad är mindre än en tvåpoängare per period. Vi kunde kontrollera Visbys pointguard som tidigare hade ett snitt på 21 poäng per match och nu inte fick lägen för mer än 4 poäng. 412 åskådare var väl kanske inte riktigt det vi ville uppnå, men alla ni som kom och skapade stämning och verkligen försökte lyfta fram laget ska ha en stor eloge för ert engagemang. Välkommen tillbaka. Det paradoxala är att i förra säsongens enkronasmatch mot IK Eos var vi också exakt 412 åskådare. Vi var ändå fler som såg den här matchen än de som såg herrarnas senaste match i Uppsala. Något som naturligtvis ger upphov till många frågor, som vi inte ska ta upp nu.

Till matchens färgstarkaste spelare utsågs Ashleigh Brown och Branndais Agee.

Slutligen ett stort tack till våra sponsorer och samarbetspartner som gjorde denna basketupplevelse möjlig. Ett stort tack också till Moa Hjortsjö för din vackra sång innan matchen och GF Uppsalaflickorna Sunnersta för ert uppvisningsprogram av skilda gymnastikdiscipliner.

Matchen slutade 73-79 efter periodsiffrorna 23-19, 16-22, 14-15 och 20-23.

Poänggörare Uppsala Basket: Shereen Sutherland 19, Agnes Nordström 19, Ashleigh Brown 15, Ellinor Holmberg 12, Louise Skyttevall 6, Quy Ngyen 2 och Neramou Jeng 1.

Poänggörare Visby Ladies: Branndais Agee 23, Dominique Allen 17, Zakiya Saunders 13, Veronika Mirkovic 12, Jasmine Weatherspoon 8, Anna Kelly 4 och Jonna Raflund 2.

Skribent: Christer Hagberg

Följ oss på sociala medier

Facebook   Instagram   Twitter 

Grasroten 

bjerking

 

    

 

 

 

Postadress:
KFUM Uppsala Basket Dam - Basket
Torgny Segerstedts allé 2
75644 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info